Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

„Malienas mantojumam” – pirmizrāde

Ar aplausiem un saucieniem „Atkārtot!” sestdienas vakarā Alūksnes Kultūras centrā noslēdzās deju uzveduma “Malienas mantojums” videoieraksta  pirmizrāde. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ceļa vārdus filmai teica Alūksnes deju apriņķa virsvadītāja Lāsma Skutāne un Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, kuras atsauca atmiņā deju uzveduma tapšanu un pateicās deju kolektīviem un to vadītājiem par ieguldīto darbu uzveduma tapšanā.

Deju uzvedums tapis ar Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) un Alūksnes novada pašvaldības atbalstu. Projekts turpinājās divus gadus un tā gaitāAlūksnes un Apes novadu deju kolektīvi apguva 10 deju jaundarbus, kas veidoti, balstoties uz savulaik Alūksnes pusē pierakstītiem dančiem. Sākotnējā iecere bija deju uzvedumu, kurā iekļautas arī jau agrāk iestudētas dejas, parādīt Alūksnes simtgadē 2020. gadā, taču koronavīrusa izraisītā pandēmija ieviesa savas korekcijas.

Pašlaik punkts šim lielajam darbam vēl netiek pielikts, bet komats gan. Deju kolektīviem sācies  2023. gada Dziesmu un deju svētku cikls, kad jāapgūst jauns repertuārs, tādēļ kā  projekta noslēgums sadarbībā ar Vidzemes televīziju tapa uzveduma videoversija, kas nofilmēta Pļaujas svētkos Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā. Taču gribas, lai to pilnā apjomāredzētu un izbaudītu skatītāji arī “dzīvajā”. S. Eglīte izteica cerību, ka to varēs parādīt 30. jūlijā JaunlaicenēVispasaules Malēniešu saietā, klātesot arī deju horeogrāfiem un mūzikas autoriem. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncertuzvedumu caurvij stāsts par malēnieti, un literāro tekstu radījis jaunais autors Druvis Mucenieks, kurš pats arī iejuties stāstnieka lomā. Malēniešu izloksnē uzvedumā runā arī Jaunlaicenes folkloras kopas “Putnis” dalībnieki, kuri arī piedalījās videoierakstā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.