Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

LAMPAS kulminācija – tradicionālais “Politiķu cepiens” un “Politiķu disko”

Foto: “Politiķu cepiens” festivālā “Lampa” (arhīva foto)Foto: Juris Ross

Septītais Sarunu festivāls LAMPA šogad 20. un 21. augustā mudinās runāt ar cieņu par cieņu, atgādinot, ka bez cieņas ikviena saruna pārvēršas cīņā, kurā nav uzvarētāju. Arī šoreiz festivālu noslēgs jau par tradīciju kļuvušais “Politiķu cepiens” – iespēja caur atklātu, cilvēcīgu un vieglu humoru paskatīties uz politiku. Tāpat šogad neizpaliks arī “Politiķu disko”, kas guvis lielu atsaucību – arī šoreiz piektdienas vakara ballītē politiķi solījuši stāties pie DJ pults, caur mūziku atklājot savas personības nezināmās šķautnes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pie DJ pults var atklāt vairāk nekā no tribīnes

Bieži vien politiķu debates un runas daudz ko atklāj par viņu vai partijas politisko pārliecību. Taču, ja gribat iepazīt politiķus kā personības, jāļauj runāt mūzikai. Muzikālā gaume spēj ļoti trāpīgi raksturot cilvēku – ne velti mēdz teikt, ka mūzika runā tur, kur beidzas vārdi.

LAMPAS pirmo dienu vainagos ballīte ar politiķiem: 20. augustā plkst. 22.45 uz skatuves “Apgaismo” Ruckas parkā Cēsīs un tiešraidē LAMPAS mājaslapā pie DJ pults stāsies un, viņuprāt, labākos ballīšu gabalus iegriezīs Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs (“Attīstībai/Par!”), Saeimas deputāts Māris Mičerevskis, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija), Saeimas deputāts Rihards Kols (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”), Saeimas deputāte Inese Voika (“Attīstībai/Par!”) un finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis (partiju apvienība “Jaunā Vienotība”).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Karsta vasara – karsts Cepiens!

Vasara šogad padevusies karsta visās nozīmēs – gan saulīte krietni pacentusies, lai mēs nesaltu, gan viedokļu sadursmes par globāliem jautājumiem bijušas sevišķi kaislīgas. LAMPAS drosmīgākais pasākums – “Politiķu cepiens” – jau septīto reizi festivāla noslēgumā pulcēs un kārtīgi karsēs tos, kam netrūkst dūšas pasmieties par sevi un ļaut to darīt citiem.

LAMPAS kulminācijā 21. augustā plkst. 21.45 uz skatuves “Apgaismo” Ruckas parkā Cēsīs kāps trīs drosminieki – iekšlietu ministre Marija Golubeva (“Attīstībai/Par!”), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija) un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, kurus klātienē un tiešraidē LAMPAS mājaslapā cepinās ilggadējie LAMPAS kurbulētāji Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste, Edgars Bāliņš un aktieris Jānis Kronis. Uguni un garšvielas Cepienam piešaus tā vadītājs Jānis Skutelis. Cepiena galvenā sastāvdaļa kā parasti būs politiķu kāpieni un klupieni. Apetītes rosināšanai “cepināmie” jau atbildējuši uz pirmo iesildošo jautājumu – par kādiem aizvadītā gada darbiem un nedarbiem “cepina” paši sevi?

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Marija Golubeva atzīst, ka šovasar, kļūstot par iekšlietu ministri, viņas dzīve apmetusi krietnu kūleni, sagādājot labu cepamvielu: “Pacepināju sevi par to, ka solījumi dzīvesbiedrei Diānai par lielisko vasaras atvaļinājumu ir aizgājuši pa burbuli. Guvu arī kārtējo apliecinājumu, ka ceļš uz elli jeb manā gadījumā KNAB sodu ir bruģēts labiem nodomiem, jo atdevu savu stāvvietas caurlaidi frakcijas kolēģei un dabūju par to skaidroties tad, kad par šo gadījumu biju jau pavisam aizmirsusi.”

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pat cepoties neaizmirst par mērķiem un ideāliem: “Cepos, ja redzu netaisnību un neizdarību. Tomēr komanda ir mans lielākais cepiens. Kopā cepamies gan par sasniegumiem, gan arī plānojot to, kas vēl jāpaveic.”

Savukārt Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis pats bieži ir cepiena iniciators: “Uzcepos, jo pretojos jebkāda veida stagnācijai, tāpēc ilgu laiku esmu meklējis dzirdīgas ausis vairākās partijās un tomēr nonācis pie lēmuma veidot jaunu partiju. Ir teiciens – ne cepts, ne vārīts, kuru var attiecināt uz daudziem Saeimā un valdībā. Es noteikti tāds neesmu. Izvēlos būt sava ceļa gājējs un nebaidos, ka tāpēc tieku “cepts”.”

Kā liecina jūnijā veiktā Sarunu festivāla LAMPA un pētījumu aģentūras Norstat Latvijas iedzīvotāju aptauja, katrs desmitais politiķu dueļus uzskata par izklaidējošiem, turklāt – jo trakāk, jo labāk.* Cik traks šogad būs Cepiens, atklāsies jau drīzumā, taču LAMPA apsola – būs karsti.

Sarunu festivāls LAMPA notiks 20. un 21. augustā Cēsu pilsētvidē, tiešraidē festivāla mājaslapā un 47 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Festivāla virstēma šogad ir cieņa, aicinot runāt par sarežģītām tēmām – arī par to, kas ikdienā liek justies neērti, un izvērtēt, cik cieņpilni spējam pieņemt dažādo un atšķirīgo, lai kopā veidotu labāku sabiedrību.

Šogad Sarunu festivālu LAMPA atkal varēs piedzīvot klātienē. Lai tas varētu notikt un festivālu drīkstētu apmeklēt neierobežots cilvēku skaits, LAMPAS apmeklējums būs iespējams, tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi. Tāpēc klātienē festivāls šogad būs pieejams apmeklētājiem no 12 gadu vecuma. Toties festivāla norisei būs iespējams sekot līdzi jebkur, bez maksas vērojot diskusijas tiešraidē vai pievienojoties domubiedriem kopā skatīšanās vietās.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.