Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ar piecām meistarklasēm un diviem koncertiem Latvijā atzīmēs UNESCO Starptautisko džeza dienu

Foto: Pexels.com

Ar piecām meistarklasēm un diviem koncertiem Latvijā 30.aprīlī un 3.maijā atzīmēs UNESCO Starptautisko džeza dienu, “Alūksniešiem.lv” noskaidroja aģentūrā Leta. informēja

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apvienības “Wise Music Society” pārstāve Aleksandra Line pavēstīja, ka džeza dienas atzīmēšanas pamatmērķis valstī ir uzturēt starpkultūru sakarus, informēt un izglītot Latvijas džeza mūziķus, klausītājus un ikvienu, kuram interesē džeza mūzika un kultūra.

Pēc Lines paustā, klātienes koncerti ir džeza žanra neatņemama sastāvdaļa, improvizācijas “Jam Session” pasākumi, epidemioloģiskās situācijas dēļ vēl nav iespējami, tāpēc svinības šogad pārplānotas digitāli. To laikā interesenti visā pasaulē varēs klausīties gan Krista Saržanta debijas albuma prezentācijas koncertierakstu un apvienības “Dream Teller” koncertu, gan arī virtuāli piedalīties piecu ārzemju džeza mūziķu un izglītotāju meistarklasēs.

Visi džeza dienas notikumi noritēs “International Jazz Day Latvia” sociālā medija “Facebook” lapā. Meistarklases notiks angļu valodā, un katras meistarklases beigās dalībnieki varēs uzdot vieslektoriem interesējošos jautājumus. Visi pasākumi šogad notiek bez maksas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

30.aprīlī plkst.20 no Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēs Krista Seržanta koncertieraksts “Then and Now” kopā ar kamerorķestri. Savukārt 3.maijā plkst.10 notiks komponista, pianista un aranžētāja Soren Mollera meistarklase “Atrodi sevi: Kā piepildīt savus muzikālos sapņus”. Tad plkst.12 sekos bundzinieka Sašas Mašina meistarklase “Savas ritma izjūtas uzlabošana”.

Tāpat paredzēts, ka 3.maijā plkst.14 notiks ģitārista un pasniedzēja Diego Beirao meistarklase “Sambas kā žanra izpratne”, plkst.16 notiks “Grammy” balvai nominētās vokālistes un komponistes Nikolas Zuraitis meistarklase “Dziesmu rakstīšanas kurss visiem līmeņiem”, plkst.18 notiks kontrabasista Džeisona Hīta meistarklase “Stāsta spēks mūzikā: Lietas, ko esmu atklājis, intervējot 800 mūziķus”. Savukārt plkst.21 notiks grupas “Dream Teller” virtuālais koncerts.

Projektu īsteno apvienība “Wise Music Society”, kas palīdz klausītājiem atrast jaunu mūziku, bet mūzikas grupām – iekarot jaunu mērķauditoriju. Apvienības mērķis ir veidot stipru un saliedētu mūzikas kopienu, kas apmainītos ar pieredzi, rīkotu un baudītu kopīgus pasākumus un veidotu mūziku saprotamu un pieejamu mūzikas mīļiem. Kopš 2013.gada “Wise Music Society” ir īstenojusi vairākus mūzikas projektus, kā arī izveidojusi vienīgo digitālo žurnālu par Latvijas džezu “JAZZin.lv” latviešu un angļu valodā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.