Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

18. novembrī Valmierā – gaismas stāsts uz baznīcas sienas

Svinot Latvijas 102. dzimšanas dienu, 18. novembrī Valmieras rātslaukumā varēs pieredzēt iespaidīgu gaismas un mūzikas stāstu uz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas fasādes. Gaismas un skaņas uzvedums ilgst aptuveni septiņas minūtes. Tas būs skatāms no plkst. 18.00 līdz 23.00, ievērojot 10 minūšu intervālus un tādējādi nodrošinot iespēju skatītājiem izvēlēties sev ērtāko laiku un ievērot distancēšanos, aicina Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare .

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

3D multimediāla projekcija “Sajust Latviju” ir stāsts par nerimstošo un urdošo Gaujas plūdumu, Valmieras un Latvijas sajūtu gammu. Dzejnieka Henrika Eliasa Zēgnera rakstītais savijies ar vārdu meistara Ojāra Vācieša dzeju, ko muzikālā kompozīcijā ilustrē pavadījuma autora, pianista Vestarda Šimkus tieši šim uzvedumam radītais autordarbs. Valmierai radītā augstvērtīgā multimediju mākslas kopprojekta idejas autors un multimediju režisors ir Māris Kalve, skaņu režisors – Ernests Ansons. Balss pavadījumu ierunājuši Valmieras Drāmas teātra aktieri Ieva Puķe un Aigars Vilims.

“Pirmo reizi Valmieras stāsts tiek veidots 3D multimediju projekcijas formā, kas izmanto esošo ēkas tektoniku un formas, tām kļūstot par svarīgu vizuālā stāsta sastāvdaļu. Teksts kopā ar mūziku un uz animācijas bāzes veidotiem skaņu specefektiem, ko veido ar diviem Lielajiem Kristapiem godalgotais skaņu režisors Ernests Ansons, radīs vienreizīgumu un brīnumu. Precīzais ēkas 3D modelis tiks izmantots animācijā, tādā veidā radot telpisku transformāciju ilūzijas. Tas viss kopā ir jauns žanrs, kas, apvienojot praktiski visas mākslas, dzimst un attīstās mūsu acu priekšā, stāstot, izklaidējot un iedvesmojot vienlaikus. Mans kā mākslinieka radošais mērķis ir emocionāli iesaistīt skatītāju, lai pēc šīs pieredzes paliek vieta pārdomām, sajūtām un pilnīgi jaunām atziņām,” stāsta režisors Māris Kalve.

Lai ko nestu rītdiena, spēks ir mūsu saknēs, bet mieru un drošības sajūtu varam rast tajā īpašajā vietā uz zemes, ko saucam par mājām. 3D projekcija veidota, lai rosinātu pārdomas par sajūtām, kas veido piederību mūsu zemei un ģimenei – mūsu mājām. Valmieras lielākā vērtība ir cilvēki, to izaugsme, spēks un mīlestība pret savu pilsētu un apkārtējiem. Autori aicina novērtēt savas mājas un cilvēkus apkārt, visu, kas ir dots, – Latvijas dabu un kultūrvēstures bagātības, mūsu saknes un iekšējo spēku, ģimeni, kas mūs sargā un mīl, iespēju būt brīviem un laimīgiem savā pārliecībā par Latviju kā skaistāko un vērtīgāko vietu uz zemes.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.