Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Valdība segs pašvaldību izdevumus liela mēroga vakcinācijas centru darbības nodrošināšanai

Foto: Sandra Apine

Lai sekmīgi nodrošinātu 37 nacionāla mēroga vakcinācijas centru darbību līdz plānotajai iedzīvotāju vakcinācijas pabeigšanai, valdība no budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” otrdien piešķīra 5,5 miljonus eiro, vēstīts aģentūrā Leta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No piešķirtā finansējuma 4,5 miljoni eiro tiks novirzīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai segtu pašvaldību izdevumus, nodrošinot “B” un “C” jeb vidējā un zemākā līmeņa vakcinācijas centru darbu. Savukārt viens miljons eiro tiks novirzīts Nacionālajam veselības dienestam, lai līdz augusta beigām nodrošinātu “A” līmeņa vakcinācijas centru darbību Rīgā – Ķīpsalas hallē un “ATTA” Centrā.

Veselības ministrijā skaidro, ka Latvijā līdztekus ģimenes ārstiem un vakcinācijas kabinetiem ārstniecības iestādēs vakcināciju ir iespējams nodrošināt arī trīs līmeņu centros.

“A” līmeņa centru telpas pārsniedz 5000 kvadrātmetru, tiem ir vismaz 180 autostāvvietas, kā arī noteikta pieejamība no šī gada aprīļa sākumā līdz augusta beigām. Latvijā šādi centri ir Rīgā, un abi – SIA “RTU-BT 1 jeb Ķīpsalas halle un SIA “Morient IG” jeb “ATTA” Centrs – ir izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“B” līmeņa centru telpas ir vismaz 1500 kvadrātmetru platībā, ar vismaz 45 autostāvvietām, kā arī noteikta laika perioda pieejamība līdzīgi kā “A” līmeņa centriem. Latvijā šādi centri ir desmit pilsētās – Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī. Centru konkrētas atrašanās vietas noteikušas pašvaldības.

“C” līmeņa centri Latvijā tiek veidoti sarunu rezultātā ar pašvaldībām, kas šobrīd vēl turpinās. Apstiprinājums par pilsētu iesaisti un jau izvēlētajām vietām ir Alūksnē, Bauskā, Jaunolainē, Kuldīgā, Madonā, Olainē, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā. Šīs pilsētas un vietas apstiprinātas, bet darbu sāks pēc vajadzības, kad vakcīnu apjoms un pieprasījums vakcinēties sasniegs ievērojamu apjomu šajās pilsētās.

Šobrīd turpinās sarunas ar vairākām pašvaldībām, piemēram, Babīti, Mārupi, Dobeli un citām, kur plānoti īstermiņa izbraukuma vakcinācijas punkti, norāda ministrijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau ziņots, ka sestdien vakcinācija pret Covid-19 pamatā notikusi divos lielajos vakcinācijas centros Rīgā, kuros tika izmēģināta “dzīvās rindas” darbība un kuros kopā tika vakcinētas 1034 personas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.