Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Čeku loterija palielinājusi budžeta ieņēmumus par 1,96 miljoniem eiro

Čeku loterija līdz šim palielinājusi budžeta ieņēmumus par 1,96 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

VID rīkotajā čeku loterijā iedzīvotāji ik mēnesi reģistrē aptuveni vienu miljonu maksājuma dokumentu, turklāt informācija no loterijā iesniegtajiem čekiem VID ļauj konstatēt un novērst dažādus pārkāpumus uzņēmumos.

Izvērtējot un analizējot čekos norādīto informāciju ar VID rīcībā jau esošo informāciju, 17 mēnešu laikā budžeta ieņēmumi palielināti par 1,96 miljoniem eiro, pauda VID.

Čeku loterijā katru mēnesi piedalās apmēram 50 000 iedzīvotāju. Loterijas dalībniekiem diendienā reģistrējot darījumu apliecinošos dokumentus, ik mēnesi VID rīcībā tiek nodota informāciju par aptuveni 16 000 Latvijas uzņēmumiem. Joprojām visplašāk pārstāvētā nozare čeku loterijā ir mazumtirdzniecība, otra populārākā nozare, par kuru tiek iesniegti čeki, ir ēdināšanas pakalpojumu nozare, bet trešā – vairumtirdzniecības nozare.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Čeku loterijas ietvaros iegūto informāciju VID galvenokārt izmanto preventīvām darbībām, aicinot uzņēmumus precizēt nodokļu deklarācijas. 

Preventīvo pasākumu un tematisko pārbaužu laikā uzņēmēji, pēc VID aicinājuma, ir iesnieguši 1411 precizētas deklarācijas un papildus deklarējuši nodokļus 1 932 457 eiro apmērā, savukārt 51 veiktajā tematiskajā pārbaudē konstatēti pārkāpumi, par kuriem kopumā piemērots naudas sods 25 620 eiro apmērā. 

“Tādējādi, čeku loterijai Latvijā norisinoties teju pusotru gadu, valsts budžeta ieņēmumi palielināti par 1 958 077 eiro,” norādīja VID pārstāvji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Čeku loterija turpinās un tajā var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļa vietnē “www.cekuloterija.lv” čeku, kvīti un biļeti vismaz piecu eiro vērtībā. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.