
Viesu nama “Kalnarušķi” virtuvē otrdien valdīja neparasta rosība – pie pannām un katliem šoreiz darbojās bērni. Projektā “Zaļās skolas ēdināšana” notika kulinārijas konkurss “Veselīgs vietējais dārzenis mūsu ēdienkartē”, kurā savas prasmes izmēģināja D. Ozoliņa Apes, Grundzāles un Palsmanes pamatskolu audzēkņi no 1. līdz 9. klasei. Bērni ar aizrautību rosījās virtuvē, un šī nebija tikai sacensība par gardāko ēdienu, bet iespēja bērniem radoši izpausties un parādīt savas prasmes.
Bērni sniegumu vērtēja profesionāla žūrija – Brantu muižas saimniece Ilze Briede, Smiltenes tehnikuma Alsviķu struktūrvienības skolotāja Jūlija Freimane, privātskolas “Patnis” šefpavārs Kaspars Krūze
Konkursam bērni ēdienus negatavoja pirmo reizi – skolās jau iepriekš notika sacensības klašu ietvaros, un uz finālu “Kalnarušķos” tika izvirzītas labākās komandas. Katra skola izvēlējās pa vienai komandai katrā klašu grupā: 1.–3. klase, 4.–6. klase un 7.–9. klase. Katrā komandā varēja būt līdz pieciem dalībniekiem.
Reklāma