Trešdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija
weather-icon
+7° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Sveicieni ziemai no "Alus salātiem"

Rudens nevērīgi šķiež visas dabas pieejamās noskaņas, it kā saprazdams, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem tik ļoti gribas vēl tvert kādu krāsu un arī vitamīnus, kas palīdzēs sagaidīt pavasari.

Rudens nevērīgi šķiež visas dabas pieejamās noskaņas, it kā saprazdams, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem tik ļoti gribas vēl tvert kādu krāsu un arī vitamīnus, kas palīdzēs sagaidīt pavasari. No dārzos ievāktajiem krājumiem pagatavojot gardus salātus, tiksiet gan pie krāsainības, gan pie vitamīniem.
1. Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos.
2. Stipri ieeļļotā pannā baltmaizes kubiņus , maisot apbrūnina. Atdzesē.
3. Tomātus sagriež kubiņos.
4. Puķkāpostus sadala.
5. Sieru sagriež kubiņos.
6. Tomātus, puķkāpostus un sieru liek traukā, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu.
7. Baltmaizi pievieno salātiem īsi pirms ēšanas, lai tā nezaudētu kraukšķīgumu.
8. Pieliek garšvielas, majonēzi un visu rūpīgi samaisa.
Salātiem var izmantot arī rupjmaizes grauzdiņus ar ķiplokiem.
“Alus salātu” pagatavošanai nepieciešams: garšvielas “Vegeta”, vidēji liels tomāts, svaigs neliels puķkāposts, daiviņa ķiploka, 150 gramu siera, četras šķēles baltmaizes (var būt rupjmaize), puse paciņas majonēzes un eļļa.
Salātus gatavojusi pavāre Oksana Jermakova

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri