Individuālajā uzņēmumā “Bērtiņš 2” šogad piparkūkas uzsāka cept vēlāk nekā iepriekšējā gadā, līdz ar to visu saražoto produkciju realizē.
Individuālajā uzņēmumā “Bērtiņš 2” šogad piparkūkas uzsāka cept vēlāk nekā iepriekšējā gadā, līdz ar to visu saražoto produkciju realizē.
“Vienā maiņā gada nogalē izcepam 20 kilogramus piparkūku, bet pirms pašiem svētkiem vairāk – 30 līdz 40 kilogramus,” stāsta uzņēmuma konditorejas ceha konditore Agrīda Novika. Šogad īpašs akcents ir piparkūku mājiņas ar speciālu garnējumu – marcipāna lāčiem, zaķiem un citu.
Pirms svētkiem “Bērtiņš 2” konditores sarūpējušas jaunas ruletes,tajās minimāli izmantots biskvīts un ir daudz pildījuma – putukrējuma. Pircējiem piedāvā ābolu – kanēļa un ananasu ruletes. “Jaunums svētku priekam ir torte “Eksotika” ar marakuju un piena šokolādi,” uzsver A.Novika. Pircēji kāroto produkciju var iegādāties arī pēc iepriekšēja pasūtījuma.
SIA “Valrito” kafejnīca “Gustiņš” šogad pirmo gadu nopietni pievērsusies piparkūku ražošanai. Kafejnīcas īpašniece Valentīna Gusta stāsta, ka pērn tās ceptas minimāli, eksperimentējot. “Mums ir jauna piparkūku mīklas recepte, ko esam aizguvuši no pieredzējušas cepējas. Esam saņēmuši labas atsauksmes no pircējiem. Piparkūkas ir trauslas, tāpēc ir garšīgas,” apgalvo viņa. Pircējiem piedāvā arī piparkūku mīklu, taču lielāks pieprasījums ir pēc gatavās produkcijas.
“Īpašu uzmanību esam pievērsuši interesantām piparkūku formām – top salaveči, sniegavīri, dažāda lieluma sirsniņas ir pārklātas ar skaistu glazūru. Tās īpaši patīk bērniem,” uzsver Valentīna Gusta.
Patlaban uzņēmumā esot intensīvākais darba periods, piparkūkas tiek ceptas katru dienu. “Pie mums strādā jauna konditore,viņai ir interesantas idejas, tāpēc ieguvēji esam gan mēs, gan pircēji,” skaidro V.Gusta.
Arī tortes ir dažādas, sākot ar “Napoleonu” un visbeidzot ar kārtainajām. Īpaši ir cepumi, kas apbērti ar pūdercukuru, iecienīti ir speķa pīrāgi. “Saņemam daudz pasūtījumus svētku galdam gan Ziemassvētkos, gan gada nogalē,” uzsver V.Gusta.