Pildītām vistas gaļas ruletītēm nepieciešams: 4 gabali (aptuveni 600 g) vistas filejas, 70 gramu siera, 300 gramu maltas cūkgaļas, ola, sauso garšvielu maisījums putnu gaļai, malti melnie pipari un sāls.
Pildītām vistas gaļas ruletītēm nepieciešams: 4 gabali (aptuveni 600 g) vistas filejas, 70 gramu siera, 300 gramu maltas cūkgaļas, ola, sauso garšvielu maisījums putnu gaļai (paprika, sīpoli, ķiploki, muskatrieksts, kurkuma, melnie pipari), malti melnie pipari un sāls. No šīm sastāvdaļām iznāk 10 līdz 12 ruletītes.
Mērcei nepieciešams aptuveni 250 gramu baltvīna, ēdamkarote medus un šķipsniņa sāls.
1. Vistas filejas gabalus sagriež šķēlēs un ar gaļas āmuriņu viegli izplacina. 2. Izplacinātās šķēles apkaisa ar garšvielām un sāli.
3. Maltajai cūkgaļai pievieno olu, pieber sāli un piparus. Kārtīgi samīca viendabīgā masā.
4. Maltās gaļas masai pierīvē sieru.
5.Masu atkal kārtīgi izmīca.
6. Uz izplacinātajām gaļas šķēlēm klāj sagatavoto cūkgaļas masu.
7. Šķēles sarullē un divas, trīs reizes notin ar kokvilnas diegu.
8. Pannā uzkarsē eļļu, liek ruletītes un apcep gaiši brūnas. Izliek uz šķīvja un ļauj atdzist.
9. Sautējamajā katlā ielej vīnu, pievieno medu, sāli un ļauj uzvārīties.
10. Kamēr vīna maisījums karsējas, ruletītēm noņem diegus.
11. Ruletītes liek verdošā mērcē, samazina liesmu un aptuveni 15 minūtes sautē.