Piektdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs, Vincents
weather-icon
+-1° C, vējš 2.7 m/s, R-DR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Kūciņas “Biskvīta kārums”

Drēgnā laikā daudziem gribas justies mājīgi, ieslīgt dīvāna stūrī un paņemt rokās siltas tējas vai kafijas krūzi. Piedāvājam pagatavot kaut ko saldu – “Biskvīta kārumu”.

Drēgnā laikā daudziem gribas justies mājīgi, ieslīgt dīvāna stūrī un paņemt rokās siltas tējas vai kafijas krūzi. Piedāvājam pagatavot kaut ko saldu – “Biskvīta kārumu”.
Kūciņu pagatavošanai nepieciešams: 3 olas, 45 grami cukura,
1 tējkarote vaniļas cukura, 45 grami miltu, 45 grami kartupeļu miltu, 45 grami sasmalcinātu riekstu (šajā gadījumā izmantoti Indijas rieksti), nepilna tējkarote cepamā pulvera, piena šokolāde, 1 paciņa saldā krējuma.
1. Sasmalcina riekstus.
2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
3. Olu dzeltenumiem pieber cukuru.
4. Pievieno tējkaroti vaniļas cukura, saputo.
5. Saputotajā olu dzeltenumā viegli iecilā miltus.
6. Pievieno kartupeļu miltus un arī viegli iecilā mīklā.
7. Iegūtajai masai pievieno sasmalcinātus riekstus un cepamo pulveri.
8. Lēnām samaisa.
9. Atsevišķā traukā saputo olu baltumu.
10. Saputotos olu baltumu sviegli iecilā iegūtajā masā.
11. Mīklu, nejaucot ar karoti, lej uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
12. Cep 7 līdz 8 minūtes.
13. Sadrupina šokolādi.
14. Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež nelielos kvadrātiņos.
15. Ūdens peldē izkausē šokolādi.
16. Pusei no kvadrātiņiem uzspiež putukrējumu.
17. Otru pusi kvadrātiņu pārliek tiem, kam uzklāts putukrējums.
18. Kārto uz šķīvja.
19. Kvadrātiņu virspusi pārklāj ar izkausētu šokolādi.
19. Kvadrātiņu virspusi pārklāj ar izkausētu šokolādi.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri