Literatūras cienītājiem grāmatu veikalos parādījušies daži jaunumi – klasisks darbs par traģisku mīlestību, dabas rezervātu apskats un grāmata mazajiem gardēžiem.
Literatūras cienītājiem grāmatu veikalos parādījušies daži jaunumi – klasisks darbs par traģisku mīlestību, dabas rezervātu apskats un grāmata mazajiem gardēžiem.
Jānis Jaunsudrabiņš “Aija”
Apgāda “Zvaigzne ABC” Zelta sērijā iznācis Jāņa Jaunsudrabiņa romāna “Aija” jaunizdevums.
“Cik bēdīgi ir mīlestību izstarot tukšumā,” Jānis domāja.
“Kas būtu saule bez zemes? Tā viņas gaismas un siltuma daļa, kas aizslīd bezgalībā, ir mirusi. Dzīvību rada vienīgi tas samērā niecīgais staru klēpītis, kas salūst pret mūsu zemi un arī tikai zināmā attālumā. Kā tad uzzied puķes un kā priecājas katra dzīvība, kad parādās saules vaigs kaut uz mazu brīdi.”
Triloģijas centrā – mīlestība. Kāda tā ir, šī pasaules skaistākās jūtas? Vai tā apņem kā staru gredzens, kā to jaunības jūsmā un romantiskā pacilātībā izsapņojis Jānis? Vai tā spēj pacelt vai gremdēt? Autors psiholoģiski smalki rāda liktenīgas mīlestības radošo un postošo spēku.
Zinaīda Žukova
“Latvijas zili zaļā rota”
Apgādā “Jumava” iznākusī grāmata “Latvijas zili zaļā rota” ir ceļvedis, kas palīdzēs iepazīt apmēram 800 aizsargājamo dabas objektu – Slīteres nacionālo parku, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu, Daugavas lokus, Tērvetes dabas parku un daudzus citus. Grāmatā apkopotas ziņas par aizsargājamās dabas teritorijās sastopamajām dzīvnieku un augu sugām, kas citviet Eiropā jau izzudušas. Tajā ir arī daudz teiku un nostāstu, kas apvij senus pilskalnus un kulta vietas, ezerus, svētavotus, dižkokus, kulta akmeņus, muižu parkus ar pilīm un citiem arhitektūras pieminekļiem.
“Virtuves gudrību rokasgrāmata”
Apgādā “Egmont Latvija” iznākusi Disneja studijas mākslinieku bagātīgi ilustrēta grāmata “Virtuves gudrību rokasgrāmata”. Tajā atrodami saistoši fakti un vērtīga informācija visiem zinātkāriem bērniem. Piemēram, vai zināji, ka romieši bagātināja ēdienu ar sāli, pipariem… un visbiežāk kaut ko līdzīgu sulai, ko gatavoja, atstājot saulē pūdēties zivju ķidas?
Vai vēlies uzzināt, ko ēda aizvēsturiskie cilvēki? Un no kurienes cēlusies šokolāde? Kāda ir vitamīnu nozīme mūsu ķermeņa darbībā?
Atbildes uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem tu saņemsi šajā jaunajā virtuves gudrībām veltītajā Mežsusuru rokasgrāmatā. Kopā ar Tiku, Tīku un Triku mācīsies gatavot ēst un arī noskaidrosi to, kas būtu jāzina par ēšanas tradīcijām dažādās zemēs.