Jolanta Vjakse, Vidzemes attīstības aģentūras direktore: – Pārsvarā uzturā lietoju kartupeļus, griķus un rīsus.
Jolanta Vjakse, Vidzemes attīstības aģentūras direktore:
– Pārsvarā uzturā lietoju kartupeļus, griķus un rīsus. Reizēm uzvāru makaronu piena zupu. No makaroniem gatavoju lazanju – īpašu meksikāņu ēdienu. Tas ir ātri pagatavojams. Šāda ēdiena gatavošanā var izmantot visu, kas vien mājās ledusskapī atrodams. Vajadzīgi vārīti makaroni, kurus vienā kārtā liek cepešpannā, tad virsū kārto žāvētu gaļu vai desu. Nākamajā kārtā var atkal likt makaronus, tos pārklāt ar sieru, pēc tam – ar papriku. Virsū uzlej saputotu krējumu un pārkaisa ar sasmalcinātu sieru. Šādu recepti iemācījos Rīgā pie Mārtiņa Rītiņa apmēram pirms desmit gadiem, kad strādāju pie viņa praksē.