Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Verai Sedleniecei – Diploms par aktierdarbu reģiona skatē


Noslēgušās Latvijas amatierteātru iestudējumu skates “Gada izrāde 2022” reģionu skates. Uz skati bija izvirzīts arī Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris “Slieksnis” ar Džona Boitona Prīstlija detektīvkomēdiju “Viesnīcas noslēpums” (režisore Daiga Bētere).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nedēļas nogalē izziņoti skates rezultāti. Novērtēti ne tikai iestudējumi, bet arī aktieru un režisoru veikums. Saņemta priecīga ziņa, ka godalgoto aktieru skaitā ir arī Vera Sedleniece, kurai piešķirts Diploms par ekscentriskās mis Treisijas lomu izrādē “Viesnīcas noslēpums”.

Latvijas Nacionālais Kultūras centrs informē, ka laikā no 9. janvāra līdz 12. februārim žūrija, kuras sastāvā bija teātra zinātniece Evita Mamaja, teātra kritiķis, laikraksta “Diena” žurnālists Atis Rozentāls, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš, Latvijas Kultūras akadēmijas docente, PhD Rita Lūriņa, teātra zinātniece un kritiķe, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Līga Ulberte, kopumā noskatījās 55 izrādes, kā arī četras videoizrādes un noklausījās vienu radio iestudējumu. Skates “Gada izrāde 2022” izvirzītas 10 izrādes. Pēc žūrijas lēmuma dalībai XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos amatierteātru programmā  “Teātri spēlējas ar Dziesmu dziesmu spēlēs” izvirzīti septiņi iestudējumi. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.