Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Vēl var pagūt nobalsot par mīļāko kora dziesmu

Šodien, 21. janvārī, pusnaktī noslēgsies amatieru koru aptauja par 2023. gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta repertuāru. Ikviens diriģents, dziedātājs, kormeistars un vokālais pedagogs vēl var pagūt ielikt savu personīgo artavu tā izveidē, aicina Dziesmu svētku biedrība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savas 10 mīļākās koras dziesmas jānorāda elektroniskā anketā, kas pieejama vietnē www.dziesmusvetkubiedriba.lv . Turpat pieejama saite uz sarakstu ar svētkos skanējušām kora dziesmām līdz šim (Dziesmu svētku krātuve).

Aizpildot anketu, var izvēlēties dziesmas, kas Dziesmu un deju svētkos jau ir skanējušas, kā arī ieteikt kādu jaunu. Noteikti jānorāda dziesmas nosaukums, vēlams, komponista vārds/uzvārds un kora veids (jauktais, sievu, vīru, dubultkoris). Anketā ierakstītās dziesmas tiks apkopotas un ņemtas vērā, veidojot 2023. gada Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta repertuāru.

2023. gadā tiks svinēta Dziesmu un deju svētku tradīcijas 150. gadskārta. Svētki notiks jūlijā, Rīgā. Jau zināma Koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” programma. Šobrīd norit aktīva Noslēguma koncerta programmas izveide, kurā, balsojot par mīļākajām kora dziesmām, ir lieliska iespēja piedalīties koru dziedātājiem un diriģentiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā pastāstīja Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, par savām mīļākajām dziesmām balso arī Alūksnes novada koru dziedātāji.

Aptaujas rezultāti tiks apkopoti un nodoti Noslēguma koncerta veidotājiem. Aptauju veic Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Dziesmu svētku biedrību.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.