Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Vasaras vakara koncerts Alūksnē

Foto: Mārtiņš Plūme
“SESTĀ JŪDZE” ALŪKSNES PILSSALĀ. Šoreiz viss būs citādi. Apmeklētāju būs mazāk, bet grupas mūziķu – tikpat. “Sestā jūdze” patiesi ilgojas pēc saviem klausītājiem, neatkarīgi no ierobežojumiem un vietu skaita.

Alūksnes Pilssalas estrādē muzicēs grupa “Sestā jūdze”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa “Sestā Jūdze” dodas savas pastāvēšanas laikā pirmajā brīvdabas koncerttūrē “Šī ir vienīgā diena, vienīgā nakts”, sniedzot klausītājiem iespēju atkal satikties pēc ilgāka pārtraukuma. 22. augustā pulksten 21.00 grupa viesosies Alūksnes Pilssalas estrādē.

Būs skaisti!

Vasaras vakaru koncertturneja norisināsies, aptverot 11 Latvijas skaistākās un lielākās brīvdabas estrādes, tajā skaitā Alūksnes Pilssalu. Kā norāda grupas pārstāvji, koncerti būs kā spirgts veldzējums, aicinot baudīt brīvdabas romantisko un vasarīgo noskaņu, kādu ar savām dziesmām spēj uzburt “Sestās jūdzes” mūziķi. Ja cilvēkiem rodas jautājums – kāpēc koncerts notiks visai vēlu, jo parasti tie notiek agrāk – “Sestā jūdze” nolēmusi pārsteigt ar gaismām. “Esam paredzējuši pasākumu ietērpt krāšņākās gaismās – veidojot gaismu efektus. Būs skaisti! Kopā veidosim feinu vakaru ar mierīgu noskaņu,” stāsta grupas “Sestā jūdze” balss un basģitārists Modris Miķelsons.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izskanēs jaunumi

Saviem klausītājiem grupa, kas šogad svin 19 gadu dzimšanas dienu, sagādājusi īpašu pārsteigumu. Koncertos skanēs ne tikai visu laiku populārākās grupas dziesmas, bet klausītāju vērtējumam nodos arī jaunas un vēl nekur nedzirdētas dziesmas no drīzumā gaidāmā grupas albuma “Upe”.

“Tieši jūs būsiet paši pirmie, kuri dzirdēs jaunās dziesmas. Karantīnas perioda dēļ darbs ierakstu studijā ir iekavējies, bet esam cieši nolēmuši visu atsākt, rudenī pabeidzot albumu. Vismaz četras jaunās dziesmas esam ietvēruši šajā koncertprogrammā. Apmeklētājiem tā būs iespēja – sadzirdēt jaunas dziesmas, kas vēl nekur nav izskanējušas,” pastāsta mūziķis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dejot drīkstēs
Neraugoties uz to, ka notiks koncerts, ko darīt, ja apmeklētājiem rodas vēlme mesties deju virpulī? Mūziķis, ilgi nedomājot, atbild: “Mums tā ir pierasta lieta. Bieži vien koncertu laikā novērojams, ka cilvēkiem vienkārši rodas vēlme padejot. To redzot, mēs arī viņus mudinām dejot. Tāpēc arī šoreiz – ja kādam ir nepārvarama vēlme uzdejot: visa estrāde ir cilvēku rīcībā, jo katrs koncerta apmeklētājs var radīt sev noskaņu, kā to vēlas baudīt, netraucējot citiem. Uz priekšu, kāpēc ne, jo tāda būs vienīgā diena, vienīgā nakts,” saka M. Miķelsons.

Koncerta apmeklētāji aicināti ņemt līdzi pledus, lai varētu ne tikai izvēlēties estrādē distancēšanās vietu, bet arī nolīst kādā romantiskā stūrītī un baudīt. Kā saka M. Miķelsons, Alūksne viņam nav sveša, un viņš skaidri zina, ka Alūksnē baudīt var. “Jāatzīst, ka mēs ar ģimeni pēdējo gadu laikā visai regulāri braucam uz Alūksni. Man patīk Alūksne, katrreiz iegriežoties, pilsēta attīstās un aug. Alūksnē cilvēkiem ir, kur pabūt!”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.