Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Varēs izglītoties par Lieldienām

Foto: pixabay.com

Pēc divām nedēļām Lieldienas. Lai gan mūspusē vēl sniegs, visi jau noilgojušies pēc pavasarīgām aktivitātēm, un tās jau var ieplānot Alūksnes novada muzejā un Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta”, kur paredzētas Lieldienu izglītojošās nodarbības.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Oliņ boliņ, džimpiņ rimpiņ”

Līdz 6. aprīlim Alūksnes novada muzejs piedāvā izglītojošu nodarbību “Oliņ boliņ, džimpiņ rimpiņ!”, kuras laikā nodarbības dalībniekiem muzejā būs jāmeklē punkti ar uzdevumiem un tālākām norādēm, lai atrastu Lieldienu zaķa apslēptos dārgumus un izzinātu Lieldienu tradīcijas, ietu rotaļās, veiktu dažādus ar Lieldienām saistītus uzdevumus un izgatavotu dārgumu lādīti, vēsta muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Jolanta Baldiņa.

“Alūksnes novada muzejs katru gadu šajā laikā piedāvā skolēniem un pirmsskolas vecuma bērniem iepazīties ar Lieldienu tradīcijām, apgūt latviešu tautas folkloru, kas saistīta ar Lieldienām, izspēlēt dažādas rotaļas un spēles, kā arī pašiem krāsot Lieldienu olas. Aktivitātes norit gan telpās, gan Alūksnes Jaunās pils apkārtnē, sniedzot skolēniem pozitīvas emocijas un piedāvājot radošu darbošanos. Katru gadu tiek akcentēta kāda no Lieldienu tradīcijām, pielāgojot visas aktivitātes un uzdevumus tās iepazīšanai. Nodarbības norise notiek atbilstoši vecumposmam, iepriekš to saskaņojot ar grupas vadītāju –
pedagogu,” informē J. Baldiņa.

Šogad nodarbības dalībniekiem, atklājot noslēpumu pēc noslēpuma un iepazīstot Lieldienu tradīcijas, būs jāatrod Lieldienu zaķa apslēptie dārgumi, jāizgatavo katram sava dārgumu lādīte un jānokrāso visskaistākā Lieldienu ola.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Nāc, nākdama, Liela diena”

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma skolēnus uz izglītojošo programmu “Nāc, nākdama, Liela diena” no 28. marta līdz 6. aprīlim gaida arī Viktora Ķirpa Ates muzejs “Vidzemes lauku sēta”. “Lai visi būtu gatavi svinēt Lieldienas, runāsim par Lieldienu tradīcijām, mazākie bērni varēs krāsot līdzi atnestās olas un iet rotaļās, lielākie
– iesaistīties aktivitātē “Orientēšanās lauku sētā”,” stāsta muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Aiva Lielbārde.

Pavasara gaidās jau šonedēļ Ates muzejā atvērta Beļavas tautas nama mākslas studijas “Krāsu prieks” gleznu izstāde, ko papildinās Beļavas un Stāmerienas rokdarbnieču darbi. Izstāde būs skatāma līdz pat maijam.

Savukārt Lieldienu Klusajā sestdienā, 8. aprīlī pulksten 12.00, Ates muzejā būs tradicionālais Lieldienu pasākums “Ottes Lieldienas”, uz kuru gaidīti visi un ieeja ir bez maksas. “Būs iespēja krāsot un ripināt olas, izzināt nākotni, lasot ticējumus un vērojot dabu, radoši darboties radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Rudīti Liepiņu, kā arī piedalīties aktivitātē “Orientēšanās lauku sētā”. Orientēšanās spēlei jau ir savi cienītāji, kuri brauc tikai un vienīgi uz šo aktivitāti,” stāsta A. Lielbārde. Viņa cer, ka muzeja sadarbības partneri atvedīs arī trušus, kas bērniem radīs īpašu pavasara saulgriežu noskaņu. Tāpat jācer, ka pavasara mainīgie laikapstākļi Lieldienās būs āra aktivitātēm atbilstoši.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.