Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“The Sound Poets” aicina uz tikšanos mūzikā

Uz enerģijas apmaiņu mierpilnā un pieklusinātā gaisotnē, aicinot uz mirkli apstāties – norimt un būt konkrētajā vietā un laikā, 29. aprīlī Alūksnes Kultūras centrā aicina latviešu grupa “The Sound Poets”. Akustiskajā koncertā “Pie vienas uguns” varēs dzirdēt ne vien jaunā albuma ar tādu pašu nosaukumu skaņdarbus, bet arī citas klausītāju iemīļotas un popularitāti guvušas grupas dziesmas. Turklāt liela no daļa no tām būs dzirdamas pavisam jaunā skanējumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“The Sound Poets” jaunākais albums “Pie vienas uguns” ceļu pie klausītājiem sāka vēl pagājušajā gadā. Kā teic grupas ģitārists un viens no dibinātājiem Normunds Lukša – nosaukumā pateikta visa albuma jēga un nozīme vienā frāzē. “Aicinām klausītājus simboliski būt pie vienas uguns. Attiecību, sabiedrības un pat dzīves izpratnes līmenī. Ir laiks nomierināties un piesēst, beigt nemitīgi skriet un būt kopā tādiem, kā esam. Šī ideja caurstrāvo visu albumu. Īpaši aktuāli tas ir šī brīža situācijā, kad tepat Eiropā notiek karš. Šoreiz mūsu koncerts būs mierīgāks un piezemētāks, būsim daudz tuvāk klausītājiem,” saka Normunds. Albuma zināmākā dziesma ir tituldziesma “Pie vienas uguns”, kas jau iekarojusi klausītāju sirdis.

“Pie vienas uguns” ir grupas ceturtais albums. “Ar katru albumu mēs kā grupa augam – mainās mūsu izpratne par pasauli, un tas atspoguļojas arī skaņdarbos. Salīdzinot ar iepriekšējo albumu “Trīs”, ko izdevām 2018. gadā, manuprāt, šis ir gaišāks. Tapis patiesā mūsu mīlestībā pret mūziku. Dziesmas esam radījuši kopā. Nav viens sarakstījis, atnesis, un mēs pārējie tikai izpildām. Visas dziesmas tapušas kopdarbos, lielākos vai mazākos sastāvos. Vārdus rakstījām kopā, arī aranžijas un melodijas tapa, esot visiem kopā. Šis ir pirmais albums, kur kopā radīšana bija visizteiktākā,” teic Normunds. Vērts atgādināt, ka 2013. gadā iznāca grupas pirmais albums “Tavs stāsts”, kam 2015. gadā sekoja albums “Pulsē”.

Visos koncertos varēs iegādāties ne vien grupas albumu diska formātā, bet arī apģērbu – džemperus un T-kreklus ar jaunā albuma simboliku. “Dizains ir askētisks un simbolizē mūsu vienkāršību. Grupas vairāk nekā desmit gadu pastāvēšanas laikā pirmo reizi mums ir sava apģērbu līnija,” teic Normunds. Grupa izveidojusi arī pati savu interneta veikalu www.thesoundpoets.lv. “Iepriekš visu, ko esam radījuši, varēja iegādāties vien klātienes koncertos. Tagad arī pirms vai pēc koncertiem, jebkurā sev ērtā laikā, cilvēks var nopirkt to, ko vēlas. Esam tuvāk saviem klausītājiem,” teic Normunds un aicina ikvienu interesentu pēc koncerta kopā nofotografēties un saņemt autogrāfus. “Arī tā mēs varam būt tuvāk klausītājiem. Būt kopā pie vienas uguns,” aicina Normunds.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un koncertu norises vietās.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.