Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

TDA “Teiksma” 75. jubilejas ieskaņas koncerts Alūksnē

Vai Tu zini, kā rodas deja? Šķiet sarežģīts jautājums, bet caur spēlēšanos, ālēšanos, prieku un meistarīgu dejotprasmi savā 75 gadu jubilejas uzvedumā “Trejdeviņas spēles” atbildēs tautas deju ansamblis “Teiksma”. Pirmās jaunā uzveduma ieskaņas priecēs skatītājus jau šo svētdien, 13. novembrī plkst. 17.00 Alūksnes Kultūras centrā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai arī pilnas dejas spēles un stāstu par to, kur rodamas saknes skatuviskajai dejai, skatītāji varēs pirmo reizi ieraudzīt 10. decembrī “Starptautiskajā izstāžu centrā” Ķīpsalā, Alūksnes skatītājiem būs lieliska iespēja pirmajiem aplūkot jaunās horeogrāfijas koncerta otrajā daļā. Koncerta pirmajā daļā TDA “Teiksma” visas paaudzes izdejos jau tautā zināmas un visiem iemīļotas dejas, pie kurām nosēdēt krēslā mierīgi būs grūti.

Uzvedums “Trejdeviņas spēles” atbildēs uz jautājumiem – vai lasot ābolus dārzā, vai rājoties uz mazo negantnieku, kurš pa kluso nozadzis kādus jēpīšus, var saskatīt iezīmes etnogrāfiskajam “Pirkstiņdancim”? Izrādās – var! Šādas un vēl daudzas citas ikdienišķi sadzīviskas situācijas “Teiksmas” mākslinieciskajam vadītājam un horeogrāfam Jānim Ērglim savā 60. jubilejas gadā kalpojušas par iedvesmas avotu, radot jauno horeogrāfisko materiālu, ko veido deviņi stāsti jeb deviņas deju spēlēs.

“Teiksmā” allaž lielā cieņā ir bijusi sižetiskā deja, kā arī ansamblis tiek dēvēts par deju laboratoriju, jo šeit tiek eksperimentēts gan ar jau zināmo, gan pavisam jaunām idejām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzveduma “Trejdeviņas spēles” radošā komanda – horeogrāfs Jānis Ērglis, režisors un scenogrāfs – Reinis Suhanovs, kā arī komponists Juris Vaivods.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.