Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Svētkus nākamvasar tomēr plāno

Foto: izm.gov.lv

Viens no daudzajiem koronavīrusa dēļ šogad atceltajiem pasākumiem bija XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. To organizatori pavasarī lēma, ka svētkus pārcels uz nākamā gada vasaru.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Strauji pieaugošā saslimstība ar “Covid-19”, ar to saistītie ierobežojumi un noteiktie drošības pasākumi rada bažas, vai tie varēs notikt arī nākamvasar. Aizvadītajā nedēļā pašvaldību koordinatoru sanāksmē, kas notika tiešsaistē, Valsts izglītības satura centra (VISC) Neformālās izglītības departamenta direktore Agra Bērziņa informēja par gatavošanos svētkiem, jo pašlaik tie pārplānoti, mazinot dalībnieku un pasākumu blīvumu un apjomu.

“Vēl nav zināms, kā veidosies situācija līdz pavasarim, bet jau tagad ir skaidrs, ka tie nebūs tradicionālie svētki, kad to dalībnieki nedēļu dzīvo un nakšņo Rīgā, piedalās mēģinājumos un koncertos. Svētku norises vietas plānotas gan Rīgā, gan reģionos, uzsverot, ka visi svētku programmas notikumi ir vienlīdz nozīmīgi, neatkarīgi no norises vietas. Nav noteikta viena konkrēta, tradicionāla svētku nedēļa, bet vienā kalendāra datumā ir viens svētku notikums. Dalībnieki svētku notikumos uzturas tikai vienu dienu, pēc iespējas nenakšņojot. Svētku notikumu vienas dienas plānošana lielākoties ietver tikai kopmēģinājumu un koncertu. Ievērojot pulcēšanās nosacījumus, samazināts skatītāju skaits un iespējami svētku notikumi bez skatītāju klātbūtnes. Tādēļ nozīmīgs sadarbības partneris būs televīzija un radio, kas atspoguļos svētku norisi,” stāsta svētku koordinatore Alūksnes novadā Inga Meirāne.

Vairāk lasi otrdienas laikrakstā “Alūksnes un Malienas Ziņas” vai pēc avīzes e-versiju šeit.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Komentāri (1)

  1. Nu jā, organizatoriem kaut kā jau savas algas ir jāatstrādā. Plānojiet, plānojiet, tikai pie reizes neaizmirstiet ieplānot kurš nesīs atbildību par tiem, kuri tiks inficēti svētku laikā, ja tādi būs. Visticamāk, jau būs standarta papīriņš, ka vecāks pats uzņemas visus riskus blablabla un no otras puses kolektīvu presings vecākiem, tiem, kuri izvēlēsies savus bērnus vairāk pasargāt un nekur nelaist. Sava veida spēlēšanās ar uguni, bet kā jau teicu, darbiem ir jānotiek.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.