Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Stāsts par Alūksni – izstādē Rīgas domē

Unikālas vērtības Alūksnē .“Labiekārtojuma idejām Alūksnē ir, kur izvērsties. Pilsētas teritorija ir piepildīta ar aizraujošiem pagātnes stāstiem.” (no izstādes materiāliem). Foto: “Buvniekupadome.lv.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Arhitektūras, būvniecības, būvmateriālu ražošanas un restaurācijas izcilībām veltītajā izstādē “Detaļu spēks” Rīgas domē ievērota arī Alūksne. Viens no stendiem stāsta par Alūksnes Tempļakalna un tā apkaimes labiekārtojumu, kas šoruden ieguva 1. vietu konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” nominācijā “Ilgtspējīga publiskā ārtelpa”.

Turpmāk izstāde 12 mēnešus ceļos pa Latviju. Nākamā vieta, kur tā skatāma, būs tirdzniecības centrs “Sāga” Rīgā.

“Laikā, kad slēgtas daudzas radošas vietas, izstāde “Detaļu spēks”, atbilstoši savam nosaukumam, ir atradusi ceļu pie skatītājiem. Aicinām iepazīt interesantāko no tā, kas ir arhitektūrā un būvniecībā Latvijā – vispirms izstādē, bet pēc tam ir iespēja objektus aplūkot arī klātienē, saplānojot savus brīvdienu maršrutus,” informē biedrības “Building Design and construction council” vadītāja Gunita Jansone un valdes locekle Agrita Lūse. Pagaidām vēl nav zināms, vai tā būs skatāma arī Alūksnē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielformāta objektu un to detaļu fotogrāfijas, papildinātas ar stāstiem latviešu un angļu valodā, vēsta par 16 dažādām ēkām, inženierbūvēm, restaurācijas objektiem un labiekārtojumiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.