Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenē noslēgusies amatierteātru skate

Sestdien, 5. novembrī, Smiltenē norisinājās ikgadējā Smiltenes novada amatierteātru skate, kur 5 izrāžu maratonā tika aizvadītas vairāk nekā deviņas iespaidiem, emocijām un pārdomām bagātas stundas. Šogad uz reģiona skati, saņemot augstākās pakāpes vērtējumu, dosies divi kolektīvi, informē Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes Mārketinga un komunikācijas speciālists Zane Ērgle- Mežule.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Birzuļu tautas amatierteātris skatē piedalījās ar Līgas Baltakmens izrādi “Kā Mēru nosaukums cēlies” režisore Gita Ozoliņa, Blomes SIA/strādnieku un inteliģences apvienības/ amatierteātris ar izrādi pēc O.J. Ciemiņa motīviem “Jūlijs”, režisore Gita Skadiņa, Grundzāles pagasta amatierteātris “Cik jaudas” debitēja ar Anitas Grīnieces izrādi “Vēstule no pažobeles” un Kristiānas Štrāles-Dreikas izrādi “Šķīstības solījums” ,režisore Dzintra Medne, Trapenes kultūras nama amatierteātris “Kurmis” skatē startēja ar Megas Sidkas “Komunālais blūzs” skeču virteni, režisore Ina Java, savukārt Smiltenes Tautas teātris izrāžu maratonu noslēdza ar izrādi pēc N. Saimona lugas “Dīvainais pāris” motīviem, režisors Krišjānis Salmiņš.

Smiltenes novada amatierteātru sniegumu vērtēja Dailes teātra aktieris un režisors Gundars Silakaktiņš un Līga Ulberte, kas ir Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore, viena no vadošajām personībām latviešu teātra zinātnes un kritikas laukā. Tika vērtēta aktieru meistarība un režisoru darbs, tāpat arī izrādes koptēls, muzikālais noformējums, scenogrāfija, vizuālais noformējums un kostīmi.

III pakāpes vērtējumu saņēma Trapenes kultūras nama amatierteātris “Kurmis”,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

II pakāpi saņēma ” Birzuļu tautas nama amatierteātris un Grundzāles pagasta amatierteātris “Cik jaudas”. Savukārt augstāko pakāpi ieguva Smiltenes Tautas teātris un Blomes SIA/strādnieku un inteliģences apvienības/ amatierteātris, šīs izrādes tiek virzītas dalībai reģionālajā atlases skatē Latvijas amatierteātru iestudējumu parādē “Gada izrāde 2022”.

 Smiltenes Tautas teātris saņēmis apbalvojumu arī labākās sieviešu lomas tēlojuma nominācijā atzīstot Daci Purvlīci un Ritu Rozīti. Savukārt nominācijā “Labākie kostīmi” tika sveikts Grundzāles pagasta amatierteātris “Cik jaudas” un šī paša teātra aktrise Sandra Elstiņa saņēma apbalvojumu sieviešu lomas tēlojuma nominācijā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.