Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Saulesvija” 21. jūlijā ievīsies Alūksnes novadā

Foto: Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs

XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šogad notiks, tomēr pavisam neierasti. Viens no svētku elementiem būs dziesmu un deju ceļš “Saulesvija”, kas jūlijā apciemos pašvaldības, kas izvēlējušās piedalīties šī gada svētkos. Alūksnes novadā “Saulesvija”, kas simbolizē tradicionālo, krāšņo dziesmu un deju svētku gājienu, ievīsies 21. jūlijā pulksten 16.00.
Novada skolēnu kolektīvi šopavasar gatavoja savus videosveicienus, kas kopā ar kolektīvu fotoattēliem tiks izmantoti, gatavojot kopīgo videosveicienu. 21. jūlijā dziesmu un deju svētku auto un svētku rīkotāju pārstāvji Alūksnē viesosies vienu stundu.
– Esam plānojuši, ka pie Alūksnes Bānīša stacijas to sagaidīs Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris. Tālāk ar vilcieniņu “Severīns” viesi dosies braucienā pa svētku stacijām, kur viņus sagaidīs jomu pārstāvji. Pie pašvaldības administratīvās ēkas deju kolektīvu pārstāvji un vadītāji, pie Jaunās pils būs stacija ar teātru dalībniekiem un folkloras kopa, pie tilta sagaidīs mūsdienu deju dejotāji, Pilssalā uz laipām savus tērpu modeļus demonstrēs vizuāli lietišķās mākslas joma (šuvējas), bet uz multifunkcionālās ēkas jumta – koru pārstāvji, – skaidro svētku koordinatore Alūksnes novadā, Izglītības pārvaldes metodiķe Inga Meirāne, vēstīts Alūksnes novada pašvaldības informatīvajā izdevumā “Alūksnes novada vēstis.”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.