Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Saules saukšana” šoreiz savādāka

No 20. jūnija saulrieta līdz 21. jūnija saullēktam Alūksnes Muižas parkā iemirdzēsies saules sagaidīšanas ceļš “Sauksim sauli”. Tradicionālais saulgriežu pasākums, kas notiks jau 15. gadu, šoreiz būs citādākā formātā – tā būs pastaigu taka pa Alūksnes Muižas parku, dodot iespēju apmeklētājiem izbaudīt maģisko saulgriežu nakts burvību un vērot dabas enerģētisko mirkli saullēktā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Ņemot vērā pašreizējo situāciju, pasākumu esam pielāgojuši un veidojam kā pastaigu taku. Tas ir vietējiem cilvēkiem un arī citiem interesentiem nozīmīgs tradicionāls notikums, kas ar katru gadu pulcē arvien lielāku apmeklētāju skaitu. Atteikties no pasākuma negribējās, jo ir cilvēki, kuri katru gadu tajā piedalās, un viņiem tas ir svarīgi. Šoreiz būs citādāk, bet ne mazāk interesanti un baudāmi,” stāsta Alūksnes muzeja izglītojoša darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Jolanta Baldiņa. Pastaigas maršruts vedīs pa Alūksnes Muiža parku, noslēdzoties galamērķī, peldēšanās vietā “Vējiņš”, kur saullēkts vislabāk redzams un to izceļ skaistā, ainaviskā vide. Pastaigas taka būs veidota apļa formā, jo aplis ir mūžības, pilnības un harmonijas simbols.

Īsi pēc pusnakts un tumsas iesegā pastaigu ceļš būs mazliet mistisks – uguns bumbas un sveču izgaismots, saulgriežu stāstu pierunāts, bet, austot saulei, apmeklētājiem pavērsies dažādie floristu veidotie zāļu vārti. Vasaras saulgriežu simbolus izmantos piecu vides objektu veidošanā, kur pie katra no tiem atskaņos stāstus par jāņuzāļu nozīmi un vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijām, tādējādi apmeklētājiem nododot saulgriežu tradīcijas caur stāstiem, tautasdziesmām, teikām un ticējumiem.

Svarīgi!
Svētdien, 20. jūnijā, saule rietēs pulksten 22.12.
Pirmdien, 21. jūnijā saule lēks pulksten 4.14.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.