Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Rīt – vokālo ansambļu skate

Sestdien, 25. februārī pulksten 13.00 Alūksnes Kultūras centrā notiks ikgadējā Alūksnes novada vokālo ansambļu skate, kurā piedalīsies astoņi vokālie ansambļi – seši – no Alūksnes novada un divi – no Balvu novada.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pieci no tiem ir sieviešu, viens –
jauktais, viens – vīru – un viens – jauniešu vokālais ansamblis. Kolektīvu sniegumu vērtēs Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa virsdiriģents Uldis Kokars, Alūksnes Kultūras centra skolotāju kora “Atzele” diriģents un Siguldas koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš, Apes tautas nama jauktā kora “Ape” un sieviešu vokālā ansambļa vadītāja Sandra Oto.

“Dziedās seši vokālie ansambļi, kas darbojas Alūksnes novadā, četri – Veclaicenes pagasta senioru vokālais ansamblis, sieviešu un jauktais vokālais ansamblis, kā arī Ziemera pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Pierla” nepiedalīsies attaisnotu iemeslu dēļ. Katrs kolektīvs izpildīs divas pašu izvēlētas dziesmas – vienu no tām – a cappella. Skates nolikums nosaka, ka nevar izmantot fonogrammas un ierakstus, tādēļ ansambļi meklē risinājumus, lai priekšnesums būtu interesantāks, izmanto perkusijas un citus mūzikas instrumentus. Pēc skates žūrija ar ansambļu vadītājiem pārrunās, kāds bijis kolektīva sniegums, kas tajā uzlabojams,” stāsta Alūksnes novada Kultūras centra direktores vietniece Sanita Eglīte.

Skatē katra ansambļa sniegumu vērtēs ar punktiem, bet, kā akcentē S. Eglīte, pats svarīgākais ir iespēja kolektīviem un to vadītājiem satikties, paklausīties citam citu un gūt pozitīvas emocijas. Ansambļu muzikālo sacensību aicināts apmeklēt ikviens interesents. Ieeja – brīva.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.