Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Retro auto brauciens finišēs Alūksnē

Foto: Latvijas antīko automobiļu klubs organizē dažādus pasākumus (attēlā), un viens no tiem ir arī ikvasaras tūrisma brauciens, kas šovasar piestās Alūksnē.
Foto no “Youngtimerrally.lv”

“Sestdien pie mums brauc nu ļoti skaistas, vēsturiskas automašīnas!” sociālajos tīklos vēsta Alūksnes alus paviljons. Jā, 2. jūlijā pēcpusdienā pasākumā “Youngtimer Historic Run 2022” Alūksnē viesosies Latvijas antīko automobiļu klubs ar 35 automašīnu modeļiem, kas ir vismaz 30 gadus veci

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Youngtimer Historic Run” ir kluba ikvasaras tūrisma izbrauciens, kurā dodas ne tikai stūrmanis, bet kluba dalībnieku ģimenes. Mērķis – apskatīt interesantas un neredzētas vietas, izbraukt pa gleznainiem ceļiem un atpūsties skaistās vietās. Šogad brauciena dalībnieki izraudzījušies Alūksni, kā sava brauciena galamērķi,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Anda Podziņa.

“Youngtimer Historic Run 2022” sāksies Siguldā ar spēkratu izstādi un nelielu kartingu turnīru starp dalībniekiem. Tālāk, iekļaujot foto orientēšanos, braucēji dosies uz Rankas muižu, kur apskatīs skaisto muižas kompleksu, savukārt izbrauciena dienu pulksten 16.30 finišēs Alūksnē, kur viesus uzņems Alūksnes alus paviljons. Dalībniekiem šeit paredzēts neliels noslēguma pasākums ar apbalvošanu, savukārt alūksniešiem solīta auto izstāde. “Auto izvietosies pie paviljona tirgus laukumā un būs ērti apskatāmi ikvienam interesentam,” stāsta A. Podziņa, piebilstot, ka pasākums ir bez maksas.

Pasākumā piedalīsies arī Latvijas antīko automobiļu kluba valdes priekšsēdētājs Agris Šmits, būs Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji. “Ar kluba vadītāju ievadītas sarunas par sadarbību, jo Alūksnē, kā zināms, attīstot Alūksnes dzelzceļa stacijas industriālā mantojuma infrastruktūru, elevatorā top retro automobiļu muzejs,” stāsta A. Podziņa. Pasākuma organizators ir Valts Ceplēvičs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāpiebilst, ka Latvijas Antīko automobiļu klubs dibināts 1972. gadā ar mērķi popularizēt automobiļu, motociklu un velosipēdu vēsturi, apvienot seno spēkratu kolekcionārus un restauratorus. Klubā jau ir gandrīz 250 biedri un četras kluba apakšsekcijas – no kurām viena ir “Youngtimer Rally”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.