Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Piešķir finansējumu Dienvidu torņa ekspozīcijas “Marienburgas Astotais brālis” īstenošanai

Alūksnes novada dome piešķīrusi 37 105,00 eiro Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torņa ekspozīcijas “Marienburgas Astotais brālis” īstenošanai, finansējums izdalīts no atsavināšanas procesā iegūtajiem līdzekļiem, minēts pašvaldības izdevumā “Alūksnes novada vēstis”.
Tajā minēts arī tas, ka noslēdzoties iepirkumam par ekspozīcijas izveidi, ir noskaidrota tam nepieciešamā summa – 177 105 eiro. Pašvaldības šī gada budžetā iekļautā provizoriskā summa bija 140 tūkstoši eiro, tādēļ nepieciešams piešķirt iepriekš minēto starpību ekspozīcijas ierīkošanai.
Ekspozīcija Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu tornī neierastā veidā vēstīs par pili – katrā torņa stāvā ar mūziku un dziedājumu tiks izstāstīts kāds Livonijas ordeņa pils vēstures posms, papildinot to ar skaņas un gaismas elementiem, kā arī telpas iekārtojumu. Kopējais ekspozīcijas garums plānots 40 minūtes un tā būs pieejama visu gadu. Līdz ar ekspozīcijas izveidi pirms gada atjaunotais viduslaiku pils Dienvidu tornis būs pieejams un atvērts apmeklētājiem, skaidrots izdevumā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.