Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Novadu bibliotēkām jaunas grāmatas

Mārkalnes pagasta
bibliotēkas vadītāja un kultūras darba organizatore Sanita Silirova priecājas par jaunajām grāmatām, kas atceļojušas arī uz Mārkalni. “Saturā tās ir dažādas, gan latviešu, gan ārzemju autoru darbi. Prieks, ka ir arī Kārļa Skalbes “Pasakas” – varēsim nomainīt nolietoto grāmatu pret jaunu. Ir vairākas grāmatas bērniem, ko ikdienā tik daudz nepērkam, jo pagastā vairs nav skolas,” saka S. Silirova.
Foto: Līga Vīksna

Alūksnes un Apes novadu bibliotēkas saņēmušas jaunas grāmatas, pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam projektā “Vērtīgo grāmatu iepirkums Latvijas publiskajām bibliotēkām”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes novada pašvaldības 17 publiskās bibliotēkas saņēmušas 708 grāmatu eksemplārus 6539,05 eiro vērtībā, Apes novada pašvaldības četras bibliotēkas – 174 eksemplārus 1548,27 eiro vērtībā. Pašlaik bibliotēkās notiek grāmatu apstrāde, bet pavisam drīz tās jau būs pieejamas lasītājiem.

Alūksnes pilsētas bibliotēkas direktore Iveta Ozoliņa saka: “Novadu bibliotēku krājumi papildināti ar augstvērtīgiem pēdējo gadu izdevumiem, kas noteikti iepriecinās lasītājus. Atzinīgi jāvērtē tas, ka ikviena bibliotēka pati varēja izvēlēties grāmatas. Bibliotēkās tagad būs pieejami arī tādi izdevumi, kurus, ņemot vērā pašvaldības ierobežoto finansējumu, pašas iegādāties nevarētu. Īpaši priecīgi bibliotēku darbinieki ir par iespēju projektā saņemt bērniem domātās skaistās grāmatas. Lai visiem lasītprieks!”

Īpaši nozīmīgi tas ir šajā pandēmijas laikā, kad vienīgās kultūras iestādes, kas ir atvērtas un, kaut ierobežotā apjomā, bet piedāvā – grāmatu, žurnālu u.c. izdevumu izsniegšanu lasītājiem līdzņemšanai uz mājām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

I. Ozoliņa uzslavē LNB Bibliotēku attīstības centra darbinieku nenovērtējamo darbu, sekmīgi, ātri un profesionāli realizējot šo tik apjomīgo projektu, kā arī Alūksnes pilsētas bibliotēkas darbinieku ieguldījumu galvenās bibliotekāres Sandras Avotiņas vadībā, operatīvi sadalot izdevumus mūsu bibliotēkām, lai tie pēc iespējas ātrāk nonāktu pie lasītājiem. “Šis ir vērtīgs bibliotēku krājumu papildinājums, bet atklāts paliek jautājums – vai tikpat vērienīgs valsts atbalsts grāmatu iegādei publiskajām bibliotēkām sagaidāms arī nākamajos gados? Tas būtu ļoti nozīmīgs, ņemot vērā prognozēto pašvaldību budžetu samazinājumu, kas noteikti ievērojami skars arī bibliotēkas,” saka I. Ozoliņa.

Arī Apes pilsētas bibliotēkas vadītāja Agrita Leite uzsver, ka šis papildinājums ir ļoti vērtīgs. Apes bibliotēkā nonākušas 46 grāmatas 387 eiro vērtībā. “Vismaz jaunumi grāmatu klāstā un pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja izlasīt labu literatūru,” viņa uzsver. Turklāt arī Apē cilvēki labprāt lasa, ņemot vērā situāciju valstī.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.