Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Notiks tradicionālās Vēsturisko parku un dārzu dienas

Foto: Alūksnes muzejs

Latvijas Piļu un muižu asociācija no 1.jūlija līdz 3.jūlijam organizē tradicionālās Vēsturisko parku un dārzu dienas. Šogad tēma veltīta muižu virtuves dārziem. Dārziem ir bijusi liela nozīme virtuves kultūras attīstībā. Pārsvarā viss, kas ticis celts gan kungu, gan zemnieku galdā ir bijis pašu audzēts. No piektdienas līdz svētdienai pilis un muižas gaidīs apmeklētājus, lai parādītu, pastāstītu, iepazīstinātu apmeklētājus ar muižu virtuves stāstiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad Vēsturisko parku un dārzu dienās savu dalību pieteikusi Kazdangas pils un muižas parks, Jaunauces pils, Alūksnes Jaunā pils, Popes muiža, Vecauces muiža, Vilces muiža, Strazdes muiža, Padures muiža, Jaunmoku pils, Cesvaines pilsmuiža, Ārendoles muiža, Ungurmuiža, Durbes pils, Lielplatones muiža, Dobeles pils.

Latvijas Piļu un muižu asociācija ir profesionālā biedrība. Tā dibināta 2000.gadā un pašreiz apvieno 105 biedrus. Asociācijas galvenie mērķi ir veicināt Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanu, piļu un muižu unikālo kultūras mantojuma vērtību un vides apzināšanu, izpēti, atjaunošanu, uzturēšanu, pielāgošanu izmantošanai, izmantošanu un attīstību.

Tāpat asociācijas mērķi ir sekmēt tūrisma, kultūras un radošu industriju nozaru un ar tām saistītās infrastruktūras un pakalpojumu attīstību pilīs un muižās, paplašināt piļu un muižu pieejamību sabiedrībai, kā arī popularizēt kultūras mantojuma saglabāšanu, attīstīt sabiedrības kultūras mantojuma apziņu un veicināt sabiedrības līdzdalību kultūras mantojuma aizsardzībā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.