Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Muzejs piedāvā publiskās ekskursijas

Šajā gadā Alūksnes novada muzeja speciālisti apmeklētājiem sagatavojuši jaunu piedāvājumu – publiskās ekskursijas. 12. janvārī pulksten 16.00 interesenti aicināti iepazīt mākslas stilus, kas aplūkojami Alūksnes Jaunās pils dekoratīvajos sienu gleznojumos restaurētajās telpās – vējtverī, mūzikas salonos, Svinību zālē, un muzeja krājuma telpās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Šogad plānojam katru mēnesi izcelt kādu no ekspozīcijām, pievēršot uzmanību kādam priekšmetam vai notikumam, lai tas būtu ar izglītojošu nozīmi. Ekskursijas pa visu muzeju sniedz vispārīgu priekšstatu par Alūksni, bet katrā ekspozīcijā ir daudz papildu informācijas, kas varētu būt interesanta apmeklētājiem. Tādēļ katru mēnesi akcentēsim kādu no ekspozīcijām,” stāsta Alūksnes novada muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Jolanta Baldiņa, kura vadīs ekskursiju kopā ar muzeja klientu apkalpošanas speciālistu Ernestu Stroinovu.

Muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Linda Apšusala atklāj, ka publiskās ekskursijas laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem mākslas stiliem un elementiem un muzeja speciālistu pavadībā aplūkot restaurēto vējtveri, Klavieru un Ērģeļu istabas, Svinību zāli, vestibilu, bijušo barona kabineta telpu, kā arī ieskatīties muzeja krājuma telpās, kur veikta sienu gleznojumu zondāža.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.