Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Latvijas Televīzijā atgriežas Jāņa Dombura raidījums “Kas notiek Latvijā?”

Foto: LTV/ Ģirts Raģelis.

No 3. novembra Latvijas Televīzijā atgriežas Jāņa Dombura raidījums “Kas notiek Latvijā?”. Sabiedrībai nozīmīgo diskusiju raidījums gluži tāpat kā pirms 20 gadiem, kad tas ēterā parādījās pirmo reizi, aicinās politiķus, amatpersonas, dažādu jomu personības un lietpratējus iesaistīties diskusijās par lokāli, valstiski un arī starptautiski būtiskiem jautājumiem. Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs pieejami arī raidījuma speciālizlaidumi un plašs “Kas notiek Latvijā?” informatīvais un analītiskais saturs, “Alūksniešiem.lv” ziņo LTV pārstāve Anita Jansone.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Esam gandarīti, ka raidījums atgriežas Latvijas Televīzijas programmā, lai turpinātu uzdot jautājumu, kas notiek Latvijā? Šajā trauksmainajā laikā diskusijas ir nepieciešamība – skatītāji sagaida ne tikai argumentu sadursmes, bet arī skaidras atbildes uz būtiskiem jautājumiem. Ar raidījuma “Kas notiek Latvijā?” atjaunošanu sabiedriskā televīzija un portāls LSM.lv turpina stiprināt analītisko un pētniecisko programmu, piedāvājot skatītājiem vēl vairāk padziļinātas izpētes un analīzes par valstī un pasaulē aktuālām norisēm,” teic LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Atjaunotajā raidījumā gaidāmas gan diskusijas par “karstajiem notikumiem”, gan ilglaicīgu, sabiedrībai nozīmīgu politisko, sociālekonomisko, tiesisko, kultūras un citu jomu procesu analīze kā Latvijas, tā starptautiskā kontekstā. Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs pieejamas “Kas notiek Latvijā?” tiešraides un ieraksti, arī papildu analītiskais saturs.

“Raidījumam un sev kā autoram redzu trīs pamatuzdevumus. Pirmais – veicināt atklātību un atbildību, ko var pilnvērtīgi īstenot, tikai runājot aci pret aci. Otrais – mazināt jebkāda veida divkosību, “paralēlās realitātes” vai maskarādes mūsu valstī. Trešais – vairot saturīgu, kvalitatīvu žurnālistiku, ar gana daudz faktiem un viedokļiem, un salīdzinājumiem par to, kas notiek Latvijā un aiz tās robežām,” tā saka raidījuma vadītājs Jānis Domburs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmajā raidījumā “Kas notiek Latvijā?”, aicinot Covid-19 krīzes pārvaldības tēmu iztirzāt gan politiķus, gan mediķus un lietpratējus, gaidāmas diskusijas par saslimstības antirekorda cēloņiem un veselības aprūpes sistēmas pārslodzi, kā arī atbildīgā ministra demisijas pieprasījumu un tuvākās nākotnes scenārijiem.

Tradīcijām bagātais diskusiju raidījums „Kas notiek Latvijā?” iepriekš Latvijas Televīzijā bija skatāms no 2001. līdz 2011. gadam. Raidījuma autors un vadītājs ir žurnālists Jānis Domburs, redaktori – Madara Fridrihsone un Jānis Tereško, mākslinieks Guntars Ošenieks, koncepta izveidē līdzdarbojies arī režisors Armands Zvirbulis. Raidījuma režisore – Liene Žeimunde, producente – Iveta Lepeško, scenogrāfs – Valters Kristbergs.

Raidījums “Kas notiek Latvijā?” – no 3. novembra trešdienās plkst. 21.15 LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.