Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Lai pagasta ļaudīm priecīgāk

Mārkalnes tautas nama logos saplaukušas krāšņas papīra puķes, lai iepriecinātu vietējos iedzīvotājus. Par izstādi parūpējusies mārkalniete floriste Diāna Vindedze – Volberga.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
KOMPOZĪCIJAS DEKORU TAPŠANA Mārkalnes tautas namā. FOTO: SANITA SILIROVA

Iestāžu logi “uzplaukuši” arī Bejā un Kolberģī. Neviens nav atcēlis pavasari Kultūras darba organizatore Mārkalnes pagastā Sanita Silirova vēsta, ka aizvadītajā mēnesī Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa piedāvāja attālinātas mācības, ko organizēja “Ziemeļblāzmas Akadēmija”. “Kultūras darbiniekiem bija iespēja noklausīties Neformālās pilnveides un pieredzes apmaiņas programmu ar semināra tēmu “Izstāžu iekārtošana kultūras centru un iestāžu logos: problēmas un risinājumi”. Atraktīvais semināra vadītājs Kārlis Anitens kopā ar uzaicinātajiem lektoriem iedvesmoja mūs veidot izstādes logos laikā, kad nevar apmeklēt tautas namus iekštelpās. Nebaidīties darīt savādāk, jo tā ir iespēja iedzīvotājiem radīt sajūtu, ka viss nav apstājies. Neviens nav atcēlis pavasari, pieklājību, smaidus, labas domas un arī pastaigas vienatnē vai ar ģimeni, baudot dabas skatus. Pie reizes aplūkosim Diānas veidotās kompozīcijas. Lieldienas sagaidīsim ar vairāku mākslinieku radošiem pārsteigumiem brīvā dabā,” par iecerēm stāsta S. Silirova. Izstādes arī citviet Izstādes aplūkojamas arī Bejā, kur martā bibliotēkas logos var vērot Jolantas Kļavas radošo darbu izstādi “Būt sev”.

Jaunalūksnes pagastā

Skaisti ziedi marta ieskaņās “uzziedējuši” arī Kolberģa tautas nama logos. Kolberģa tautas nama vadītāja Rudīte Simanoviča stāsta: “Šobrīd mums ir attālinātā realitāte, mācību ietvaros vajag izmantot iespējas – logus. Arī mūsu lielajos logos prasījās kaut kas liels. Es savā sievišķībā iedomājos, ka, tuvojoties pavasarim, vajag krāsas. Jaunībā “padomijā” dzīvojām pelēkos toņos, tagad man pašai patīk gan apģērbā, gan dzīvē ieviest košas krāsas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tā, papētot internetā, meklējot idejas, izrādījās, ka, tepat kaimiņos, Balvos ir meitene, kura veido skaistus ziedus. Tā nu mūsu logos ir krāšņas rozes, turklāt tās pēcāk varēs izmatot arī citās kompozīcijās.” Vaicāta, vai Kolberģī gatavojas jau arī Lieldienām, R. Simanoviča uzsvēra, ka arī aprīlī gaidāmi pārsteigumi pagasta iedzīvotājiem.

No 15. marta vakara, diennakts tumšajā laikā Kolberģa tautas nama logos vērojama gaismu spēle / ērkānšaviņš no Kolberģa tautas nama Facebook.com lapas.

Dodies pa šiem maršrutiem un izbaudi izstādes citādākā formātā!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.