Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Koncertprogramma “Mēness starus stīgo”

Sestdien, 19.martā Alūksnes Kultūras centrs aicina uz Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina koncertprogrammu “Mēness starus stīgo”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Programmā iekļauti izcilākie un emocionālākie latviešu komponistu skaņdarbi klavierēm solo un klavierēm četrrocīgi, kā arī dvēseliskās, gleznainās un krāšņās Emīla Dārziņa dziesmas un latviešu tautasdziesmas īpaši veidotās aranžijās.

Noskaņām bagātajā koncertprogrammā būs gan teatrāli momenti, gan Katrīnas Gupalo spēcīgais un sensuālais dziedājums un pianista Andreja Osokina meistarīgā klavierspēle, gan dueta rotaļīga saspēle ar maigiem un izjustiem brīžiem.

Alūksnes Kultūras centra direktore Sanita Bērziņa: “Nespējot ignorēt notikumus Ukrainā, kas katru dienu rezonē mūsu ikdienas domās un darbos, sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu esam nolēmuši kultūras centra telpās izvietot ziedojumu kastīti Ukrainas atbalstam, kas būs pieejama ikvienam pasākuma apmeklētājam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai arī ar māksliniekiem un iekšēji ar darbiniekiem diskutējām, vai koncertam šī brīža apstākļos būtu jānotiek, nonācām pie secinājuma, ka šis koncerts tomēr varētu būt tas mazais kultūras spēka mirklis, kad vismaz uz brīdi cilvēki varētu no savām domām atslēgties un novērtēt ko skaistu un latvisku.”

Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm – spēcīga un sensuāla

balss tembra īpašniece, komponiste, virtuoza pianiste, mūzikas izrāžu veidotāja, producente un aktrise, kura koncertos pārsteidz klausītājus gan ar meistarīgo klavierspēli, emocijām bagāto un skanīgo dziedājumu, gan sirsnīgo, aizrautīgo un enerģijas pilno personību. Līdz šim izdoti divi Katrīnas albumi – “Gentle & Done” (2018) un “7 skumjas zvaigznes” (2020), kas veltīts Imanta Kalniņa mūzikai. Dziedātājas pašas komponētās dziesmas, Raimonda Paula un Imanta Kalniņa mūzika Katrīnas interpretācijā pievērsušas plašu uzmanību medijos un sniegušas lielu klausītāju mīlestību koncertos. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Andrejs Osokins ir pasaulē pieprasīts latviešu pianists, nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, kurš regulāri uzstājas leģendārās Eiropas koncertzālēs gan solo koncertos, gan kopā ar orķestriem izcilu diriģentu vadībā. Andreja Osokina koncerti ir emociju, mīlestības un skaistas klaviermūzikas piesātināti, tie pārsteidz ar mūziķa pārliecinošo dažādu mūzikas stilu izjūtu, harismu un virtuozitāti, kā arī brīnišķīgām skaņdarbu interpretācijām. Pianists regulāri sniedz meistarklases Latvijā un ārvalstīs, kā arī vada savu klavieru klasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Jūnija sākumā Andrejs Osokins ar šajā pavasarī izdoto jauno albumu “Two Worlds” saņēma četras prestižās vācu klasiskās mūzikas ierakstu balvas “Opus Klassik” nominācijas.

Apmeklējot pasākumu, būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav jāveic Covid-19 testi, savukārt bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.

Kā arī, atrodoties Alūksnes Kultūras centra telpās, jālieto medicīniskā sejas maska vai FFP2 respirators. Bērni līdz 11 gadu vecumam (ieskaitot) var lietot nemedicīniskās auduma maskas. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.