Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Īstais teātris ir klāt!

Rudens nāk ar labām ziņām teātra cienītājiem – septembrī un oktobrī Alūksnes Kultūras centrā ar viesizrādēm viesosies Latvijas Nacionālais teātris, Valmieras drāmas teātris un Dailes teātris.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

24.septembrī 19.00 ar viesizrādi “Oligarhs” Alūksnē viesosies Latvijas Nacionālais teātris, kam sekos Valmieras drāmas teātris ar viesizrādi “Nākošpavasar” 28.septembrī 19.00.

Savukārt 30.oktobrī 18.00 Alūksnes Kultūras centrā būs redzama Dailes teātra viesizrāde “Mūsējās”.

Pirmā viesizrāde, kas nodēvēta par asa sižeta stāvizrādi, ir luga “Oligarhs” – tas ir stāsts par absurdo, bet labi saprotamo jaunekļa Oskara Kaktiņa vēlmi izglābt Latviju, vienkārši novācot oligarhu Aināru Krūmiņu… Lai vienatnē īstenotu savu plānu, Oskars nogaida izdevīgu brīdi kādas biroju ēkas liftā, bet, kā izrādās, Krūmiņš nav ar pliku roku ņemams..

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī luga ir par sodīšanu, piedošanu un telpu starp šiem jēdzieniem.

Lomās – Normunds Laizāns un Igors Šelegovskis, režisors – Toms Treinis.

Uzmanību! Izrādē tiek izmantota necenzēta leksika!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Otrā viesizrāde “Nākošpavasar” ir stāsts par diviem jauniem rīdziniekiem, kuri savas īstās vietas meklējumos pārceļas no Rīgas uz dzīvi laukos ar apņēmību dzīvot saskaņā ar dabu. Tas vietējos iedzīvotājos uzreiz izraisa interesi..

Lomās: Anna Nele Āboliņa, Eduards Johansons, Ingus Kniploks, Klinta Reinholde, Pauls Iklāvs vai Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska un Inese Ramute, režisors – Toms Treinis

Savukārt trešā izrāde “Mūsējās” ir nopietna komēdija par trīs draugiem, kuriem ikdienišķs vakars kļūst par izaicinājumu viņu draudzībai..

Lomās: Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš un Gints Grāvelis, režisors – Intars Rešetins.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. 

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

Alūksnes Kultūras centra Mārketinga speciālists Gints Skulte:

Ņemot vērā, ka teātris vienmēr ir bijis viens no Alūksnes Kultūras centra apmeklētāju pieprasītākajiem notikumiem, ceram, ka tieši aktīvā teātra publika “iekustinās” kultūras dzīvi un palīdzēs pasākumu rīkotājiem, māksliniekiem izrauties no šobrīd bieži redzamās situācijas, kad apmeklētāji biļetes uz pasākumu nepērk, jo baidās, ka tas tiks atcelts, savukārt mākslinieki, organizatori ir spiesti pasākumu atcelt, jo biļetes nav iegādātas pietiekamā apjomā, lai nosegtu minimālās pasākuma izmaksas.

Lai arī nekas nav akmenī kalts, esam droši, ka šīs trīs izrādes Alūksnē notiks un aicinām apmeklētājus biļetes iegādāties laicīgi.

Domāju, ka šī būs lieliska iespēja atslēgties no tā ”teātra”, kuru gan jau ikvienam ik palaikam savā ikdienas dzīvē nākas piedzīvot, un pavērot “īsto teātri”, kā arī atcerēties, cik tomēr jauki ir apmeklēt pasākumus un gūt prieku, jaunas emocijas no piedzīvotā!”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.