Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Iepazīs novadnieku Valentīnu Pelēci

Foto: pixabay.com

Alūksnes novadā dzimušajam rakstniekam un dzejniekam Valentīnam Pelēcim 14. augustā apritēs 115. dzimšanas diena. Autora grāmatas ir interesantas ar to, ka tajās var iepazīt viņa dzimtās puses cilvēkus, dabu un notikumus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atzīmējot novadnieka jubileju, Alūksnes novada bibliotēka aicina ikvienu pārbaudīt savas zināšanas par Valentīna Pelēča dzīvi un literāro mantojumu vai arī – atklāt kādu jaunu, nezināmu faktu par mūsu Malienas pusi un rakstnieku. 1996. gadā Valentīns Pelēcis, atrodoties trimdā, rakstīja: “Mans svešuma prieks ir tas, ka manas kādreizējās darbu un izjūtu gaitu atmiņas – tiek lasītas un stāstītas citām, jaunākām paaudzēm.”

Alūksnes novada bibliotēkas bibliogrāfe Maija Semjonova informē, ka aktīvākos atbilžu iesniedzējus aicinās piedalīties ekskursijā – izzinošā ekspedīcijā pa rakstnieka Valentīna Pelēča dzimto pagastu.

Meklējot atbildes, interesenti aicināti izmantot Alūksnes novada bibliotēkas novadpētniecības krājumu, interneta vietnes www. albibl.lv sadaļu “Novadpētniecība”, kā arī Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas resursu www.periodika.lv u.c.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konkursa jautājumi publicēti vietnē “Facebook” Alūksnes novada bibliotēkas kontā, kā arī bibliotēkas mājaslapā “albibl.lv”. Tie pieejami arī bibliotēkā klātienē.

Atbildes var iesniegt Alūksnes novada bibliotēkā klātienē vai elektroniski biblioteka@aluksne.lv līdz šī gada 21. aprīlim.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.