Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ielūgums apmeklēt “Improvīziju” – uz tikšanos jau pēc mēneša! 

Saulains un silts jūlija vakars, smiekli, kas dzirdami jau iztālēm, un iespēja piedalīties mākslas veidošanas procesā. Vai izklausās vilinoši? Ja tā, tad 28. jūlijā plkst. 18.00 dodies uz Alūksnes Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru (MJIC) “PaGalms”, lai kopā ar improvizācijas teātra “MoDrIs” radošo sastāvu iepazītu (vai vēl labāk izzinātu) improvizācijas mākslas burvību, kopīgi izspēlējot dažādas spontāni radušās etīdes, kā scenārija galvenos pieturpunktus noteiks tieši skatītāji! Tāpat divas stundas pirms galvenās vakara uzstāšanās jeb plkst. 16.00 MJIC “PaGalms” ikviens jaunietis tiek gaidīts piedalīties improvizācijas meistarklasē, lai vēlāk kopīgi parādītu apgūtās prasmes!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau vairākus mēnešus Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas Teātra sporta pulciņa “MoDrIs” dalībnieki gatavojas improvizācijas vakaru Latvijas tūrei “Improvīzija”. Lai arī pandēmijas apkarošanai radītie ierobežojumi ir snieguši gaidītos rezultātus, samazinoties sasirgušo skaitam, mentālā veselība visai lielai daļai sabiedrības, ieskaitot jaunāko paaudzi, ir pasliktinājusies, pietrūkstot iespējai sanākt kopā, jautri čalot un izpaust gara brīvību. Improvizācijas teātris rosina radošo domāšanu, pilnveido komunikācijas prasmes, kā arī atraisa cilvēkus, tāpēc tas ir un būs piemērots formāts sava radošā “es” satikšanai. Kopumā uzstāšanās ir paredzētas septiņās dažādās vietās: Valmierā, Rūjienā, Limbažos, Rundālē, Nīgrandes pagastā, Dundagā un, protams, Alūksnē.  Ar jaunākajām improvizatoru aktivitātēm iespējams iepazīties sociālo tīklu “Facebook” un “Instagram” lapās (@impromodris).

Liels paldies par ieceres un jauno mākslinieku atbalstīšanu jāsaka Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijai, biedrībai “Teātris un izglītība”, Valmieras pilsētas pašvaldībai, kā arī akciju sabiedrībai “Latvijas Finieris”. Gan improvizācijas vakars, gan meistarklase tiek īstenoti bez jebkādas ieejas maksas, apmeklētājiem lūgums ievērot tobrīd valstī esošos epidemioloģiskos norādījumus par ārvides pasākumu apmeklēšanu. Pasākumu laikā var tikt fotografēts un filmēts, iegūtie materiāli var tikt publicēti.

Mums improvizācija ir dzīvesveids, ceram – spēsim piešķilt šo intereses dzirksti arī jums! Uz tikšanos 28. jūlijā!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ričards Edijs Štibe, students un improvizācijas teātra “MoDrIs” dalībnieks

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.