Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Filmē “Sisi” otro sezonu

Gaujienas pagastā šovasar manāma neierasta rosība. Zvārtavas pilī uzņem Vācijas televīzijas daudzsēriju mākslas filmas “Sisi” kadrus. Filmēšanas komanda izmanto telpas Gaujienas tautas namā, tādēļ rosību pamanījuši arī vietējie iedzīvotāji un ziņo par to laikrakstam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gaujienieši lepojas, ka filmēšanai izvēlēts tieši viņu pagasts. “Pie mums ir ieradušies aktieri, grimētāji, visa filmēšanas komanda. Cilvēku ir daudz, notiek aktīva darbība. Tautas nama ēkā notiek grimēšana un gatavošanās ainām, pēc tam aktierus ved uz Zvārtavas pili. Gaujiena ir vēsturiska vieta, un aktieri senatnīgajos tērpos te izskatās ļoti labi. Gaujienai tas piestāv,” stāsta pagasta pārvaldes vadītāja Inguna Avota.

Sazinoties ar filmēšanas komandu, saņēmām apstiprinājumu, ka Latvijā, tostarp Gaujienas pagastā, jau kopš vasaras sākuma filmē Vācijas televīzijas daudzsēriju mākslas filmas “Sisi” otrās sezonas ainas. Filmēšanas komanda fanus un interesentus lūdz netraucēt filmēšanas procesam, tādēļ sīkākas detaļas par darbu Gaujienas pusē neatklāj. Seriāla otrās sezonas režisori ir Svens Bohse un Migels Aleksandrs, galvenajās lomās Dominika Devenporta, Janniks Šūmans, Dāvids Korbmans, Dezirē Nosbuša, Tanja Šleifa, Džovanni Funiati. “Sisi” ir vēsturisks stāsts par neparasto Austrijas imperatori Elizabeti. Galvenā uzmanība seriālā pievērsta karaliskā pāra attiecībām. Par Eiropas skaistāko sievieti dēvētā Sisi cīnās pret galma stingro, reizēm pat nežēlīgo režīmu un par saviem ideāliem.

Latvijā pašlaik dažādos televīzijas kanālos var noskatīties “Sisi” pirmās sezonas sērijas, kas filmētas Rundāles pilī, Lielajā un Mazajā ģildē, Operas namā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rundāles un Ēdoles pilī, pie Cesvaines pils un Rīgas kinostudijā. 2021. gada vasarā uzņemtās mākslas filmas “Sisi” pirmā sezona izpelnījās plašu skatītāju mīlestību visā pasaulē. Seriāls pārdots vairāk kā 120 valstīs un dažādās to televīzijās, tas pat aizceļoja uz Latīņameriku. Balstoties uz šiem panākumiem, vācu kompānija “Story House” un filmas “Sisi” komanda ir atgriezusies Baltijas valstīs ar seriāla otro sezonu, kuras panākumi prognozējami vēl lielāki kā iepriekš. Otrās sezonas filmēšana norisinās Latvijā, Lietuvā un Polijā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.