Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts būs arī Alūksnē

Maijā un jūnijā ikviens interesents aicināts apmeklēt Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncertus, lai ieskatītos un ieklausītos koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koncertu repertuārā. Ieskaņas koncerti notiks Alūksnē, Aucē, Cēsīs, Madonā, Liepājā, Preiļos, Talsos, Tukumā un Valmierā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

28. maijā Talsu Sauleskalna estrādē dziedās Kurzemes un Zemgales jauktie kori, savukārt 11. jūnijā Cēsu Pils parka estrādē skanēs Vidzemes un Latgales jaukto koru balsis. 4. jūnijā Tukuma Durbes estrādē notiks Latvijas sieviešu un vīru koru svētki. Visos trīs koncertos skanēs 2023. gada Dziesmu un Deju svētku repertuārs – dziesmas no koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” un Noslēguma koncerta “Kopā augšup”. Ieeja koncertos Talsos, Tukumā un Cēsīs bez ieejas maksas.

11. jūnijā Alūksnes Pilssalas estrādē 600 dejotāji no visas Latvijas izdejos dejas no lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs”. Lieluzvedums ir iecerēts kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto, viesojoties Latvijas novados, iepazīstot vietējo tradīcijas, paražas un atklājot katras vietas unikālo dzīvesziņu. Biļetes uz koncertu no 20. maija būs iespējams iegādāties Alūksnes Kultūras centra kasē un “Biļešu paradīze” kasēs.

Aizrautīgi Svētkiem gatavojas arī pūtēju orķestri. 22. maijā Auces brīvdabas estrādē, 29. maijā Preiļu parka estrādē, 4. jūnijā Madonas pilsētas estrādē, 5. jūnijā Valmieras pilsētas brīvdabas estrādē un 12. jūnijā Liepājas koncertestrādē “Pūt, vējiņi” orķestru sniegumā skanēs skaņdarbi no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta “Spēlējam un svinam pāri laikiem Latvijā” programmas. Ieeja koncertos Aucē, Preiļos, Madonā, Valmierā un Liepājā bez ieejas maksas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki norisināsies 2023. gada vasarā Dziesmu svētku tradīcijas 150 gades zīmē. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.