Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ciemos pie Leo

Mākslinieka novadnieka Leo Kokles dzimšanas dienas mēnesī Alūksnes novada muzejs aicināja uz publisku muzeja ekskursiju “Kāds cilvēcisks spēks, varenība un sāpes… Pati dzīve!”. Sadarbībā ar Alūksnes Bērnu un jauniešu centru notika arī Leo Kokles piemiņas turnīrs šahā un dambretē, jo mākslinieks bija apguvis šaha un dambretes spēli.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Leo Kokle nemīlēja būt viens, un domāju, ka šodien, aiz mākoņa maliņas, ir iepriecināts, ka klausīties stāstu par viņu un uz viņa dzimšanas dienas šaha un dambretes turnīru ieradušies tik daudz jaunu cilvēku, kuriem ir dzirkstošas acis, kuri grib daudz ko izzināt, kam patīk spēlēt šahu un kuriem tāpat kā Leo ir dzīvespriecīgi un enerģijas pilni,” sacīja Alūksnes novada muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Jolanta Baldiņa, kura savā prezentācijā iepazīstināja ar mākslinieka dzīvi un daiļradi.

Pēc tam pasākuma apmeklētājiem bija iespēja apskatīt māksliniekam veltīto pastāvīgo ekspozīciju, veikt radošu uzdevumu, risinot krustvārdu mīklu par Leo Kokli un pēc gleznu nosaukumiem atrast mākslinieka gleznas, kā arī ielūkoties muzeja krājuma gleznu kolekcijā.

Vakara azartiskākā daļa bija mākslinieka piemiņas turnīrs šahā un dambretē, kurā piedalījās 16 dalībnieki, kuriem bija arī vairāki atbalstītāji. “Tā bija muzeja iniciatīva, bijām jau plānojuši savu turnīru, jo ABJC darbojas šaha un dambretes pulciņš, ko vada Dzintars Strodāns. Tajā ir 16 dalībnieki no 1. līdz 9. klasei. Pulciņš ir labi apmeklēts, bērni piesakās par mācību gada vidū,” stāsta ABJC interešu izglītības metodiķe Ieva Rakova un piebilst, ka ar muzeju izveidojusies laba sadarbība. “Kad parādījās reklāma par šo pasākumu, bija sajūta, ka to būtu vērts apmeklēt. Un tā arī bija. Esam priecīgi un gandarīti par šo skaisto vakaru,” teic I. Rakova.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt J. Baldiņa atklāj, ka nākamgad, kad Leo Koklem apritēs 100, ir iecere muzejā rīkot Vislatvijas Leo Kokles piemiņas turnīru šahā, aicinot tajā piedalīties šahistus no visas Latvijas.

Leo Kokles piemiņas turnīra rezultāti

Pieaugušie

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1. Modris Račiks

2. Niko (Gruzija)

3. Gunārs Plūme

Jauniešiem

1. grupa (topošie meistari)

1. Māris Balandis

2. Rolands Ozoliņš

3. Arvis Bondars

2. grupa (karstgalvji)

1. Lauris Ķikuts

2. Kalvis Gorbāns

3. Krišjānis Zadumins

3. grupa (iesācēji)

1. Renārs Račiks

2. Karlīna Zēmele un Mārcis Cebulis

Dambrete

1. Emīls Račiks

2. Rainers Kesele

3. Kārlis Zēmelis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.