Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Būs satikšanās svētki senioriem

Sestdien, 18. jūnijā, Alsviķu estrādē pirmsjāņu gaisotnē aizritēs Alūksnes novada senioru satikšanās svētki “Saulgriežos spēku rast”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Katru gadu novada pašvaldība rīko kādu kopīgu pasākumu novada senioriem. Agrāk tie bija novada senioru svētki, vairākus gadus norisinājās un lielu atsaucību guva sporta diena, ko veiksmīgi organizēja Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs”. Šogad seniori aicināti tikties vasaras saulgriežu noskaņās, jo pavisam tuvu jau Zāļu vakars un Jāņi,” saka Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Kam skaistākais vainags?

Svētku atklāšana paredzēta pulksten 14, un tai sekos novada senioru tautas mākslas kolektīvu koncerts “Nav vairs tālu Jāņu diena”. Tajā piedalīsies deju kolektīvi, vokālie ansambļi, arī Alūksnes Kultūras centra senioru koris “Brūklenājs”. Svētki turpināsies ar radošajām darbnīcām, lustēm un rituāliem vasaras saulgriežu noskaņās, sarunā ar pirtnieci Mudīti Blusiņu izzinot jāņuzāļu un pirts rituālu maģiju, kopā ar Solveigu Selgu aizdedzot Jāņu ugunskuru. Būs arī lielais saimes galds, kuru aicināti kopīgi sarūpēt paši svētku apmeklētāji, Alsviķu Līgo zupa un iespēja iegādāties cienastu svētku maltītei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā stāsta S. Eglīte, arī seniori ir iesaistīti svētku organizēšanā un jau aktīvi tiem piesakās. No katras vietas līdzi vedīs savu ziedu vainagu. Tos izvietos Alsviķu estrādes teritorijā un novērtēs, kuram izdevies novīt skaistāko vainagu un kur zied visskaistākās jāņuzāles.

Ar izklaidējošu koncertprogrammu svētkos priecēs un ballē spēlēs ansamblis “Ziņģes brāļi” no Bauskas.

Iespēja pabūt kopā

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes novada senioru satikšanās svētkus “Saulgriežos spēku rast” aicināti apmeklēt ne tikai tie, kuri iesaistīti kādā pilsētas, pagastu vai novada senioru klubā, biedrībā vai apvienībā. Gaidīts būs ikviens seniors un arī viņu bērni un mazbērni, kuri vēlētos doties uz šo pasākumu kopā ar saviem vecākiem vai vecvecākiem un izbaudīt pirmsjāņu noskaņu.

Ja nav personīgā transporta, svētku norises vietā varēs nokļūt ar autobusu, kas pulksten 13.20 aties no Alūksnes Kultūras centra, bet pēc pasākuma atvedīs atpakaļ līdz Alūksnei.

“Pandēmijas dēļ pēdējos gados lielākas aktivitātes senioriem nevarējām organizēt. Pagājušā gada rudenī gan izdevās kopā ar biedrību “Sudrabs” sarīkot Burciņu balli Zeltiņos. Protams, seniori aktīvi tiekas pagastos, ir dažādas aktivitātes, mazie svētki, bet

tagad pēc ilgāka laika atkal iespēja pabūt kopā kuplākā pulkā,” saka S. Eglīte.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.