Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Bibliotēkā – Svetlanas Bērziņas akvareļu izstāde

Ziemas baltumā košas krāsas Alūksnes pilsētas bibliotēkā ienesusi Svetlanas Bērziņas akvareļu izstāde “Mana košā un krāsainā pasaule”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

S. Bērziņa dzimusi Ukrainā, bet bērnības un jaunības gadi pagājuši Aizbaikālā. Pēc profesijas viņa ir matemātikas un fizikas skolotāja. Alūksnē dzīvo no 22 gadu vecuma.

Kā izstādes anotācijā atklāj pati Svetlana, bērnībā viņai paticis zīmēt, bet īsta interese par gleznošanu radusies tikai šeit, Alūksnē, kad pašas bērni jau bija paaugušies. “Gribēju apgūt eļļas gleznošanu un zīmēšanas tehniku ar zīmuli, bet uz to brīdi es nebiju atradusi tādu iespēju. Kad uzzināju, ka darbojas Gunāra Ozoliņa vadītā studija “Aqua”, iestājos tajā. Akvarelis nebija mana sirdslieta, taču ar laiku sāku šo tehniku izprast un izjust. Līdz ar to arī veidojās šī interese,” tā S. Bērziņa.

Tagad savos darbos viņa izmanto tikai tīru akvareļtehniku un šobrīd gribētu iemācīties gleznot pilsētas skatus. “Pēc sava rakstura nespēju ilgstoši, gausi un smalki strādāt, tāpēc mani darbi ir vairāk impresionistu stilā. Esmu piedalījusies arī studijas plenēros. Zināšanas uzkrātas darot, mācoties arī no interneta,” atzīst S. Bērziņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielākā daļa izstādē izlikto darbu radīti pēc darbošanās studijā “Aqua”. Kopā ar citiem studijas biedru veikumu S. Bērziņas gleznas eksponētas Alūksnes pilsētas bibliotēkā un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā. Viņas akvareļi bijuši skatāmi arī Kolberģa tautas namā.

Izstāde “Mana košā un krāsainā pasaule” Alūksnes pilsētas bibliotēkā būs apskatāma līdz šī gada nogalei.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.