Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Bibliotēkā Jāņa Tetera fotogrāfiju izstāde

Alūksnietis Jānis Teters savus darbus plašākai publikai nodod pirmo reizi. Tos var skatīt un vērtēt Alūksnes pilsētas bibliotēkā.
Foto: Alūksnes pilsētas bibliotēka

Alūksnes pilsētas bibliotēkā skatāma Alūksnes jaunā talantīgā fotogrāfa Jāņa Tetera fotogrāfiju izstāde. Jānis savus darbus plašākai publikai nodod pirmo reizi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jānis ir alūksnietis, dzimis 2002. gada 14. oktobrī. Interese par foto un video radusies jau bērnībā. Jāņa tētis vienmēr braucis uz auto sacīkstēm un tās filmējis. Arī Jānis, sekojot tēva, kurš savukārt šo aizraušanos pārmantojis no sava tēva, sāka bildēt un filmēt. Iesākumā tas tika darīts ar telefonu. Pirmās bildes lielākoties bija ar dažādām piemājas puķēm. Kamēr mīlestība uz fotografēšanu un video auga, tika mainīti telefoni un kameras viena pēc otras, uzlabojot arī kvalitāti un prasmes. Tagad Jānis mācās par video operatoru Rīgas Mākslas un Mediju tehnikumā – tā ar jauno fotomeistaru iepazīstina Alūksnes pilsētas bibliotēkā.

Jānis uzskata – ja tev kādreiz ir patikusi kāda bilde vai video, ko esi pats uzņēmis, tad tu arī esi fotogrāfs vai video operators. Jo galvenais ir, lai pašam patīk. Tas nekas, ja fotogrāfija ir uzņemta ar pāris gadu vecu telefonu. Labas fotogrāfijas asums ir svarīgs tikai tad, kad tās vajag izprintēt lielas un izlikt pie sienas.

Jānim fotogrāfēšana un filmēšana ir arī veids, kā nopelnīt, taču visvairāk interesē pats proceess. Darbojoties Jānis arvien iepazīst jaunus cilvēkus vai izzina jaunu veidu, kā uzlabot savu darba procesu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.