Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Atzele” aicina uz Ziemassvētku koncertu

Piektdien, 23. decembrī Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē uz Ziemassvētku koncertu “Mirdzums – tā ir meklēšana” aicina Alūksnes Kultūras centra skolotāju koris “Atzele”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Atzeles” Ziemassvētku koncerti vienmēr ir notikums, kas klausītājos rada īpašas emocijas. Kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Baltiņš atklāj, ka repertuārs izvēlēts atbilstoši šim pārdomu laikam, un koncertā skanēs gan jaunas dziesmas, gan arī pārbaudītas vērtības. Šoreiz tajā nepiedalīsies instrumentālais sastāvs, bet pavadījumu atskaņos koncertmeistare no Rīgas Mareta Beitika, solisti – Kristīne Baltiņa un Normunds Veļķeris. Tradicionāli kora Ziemassvētku koncertos piedalās arī mazā “Atzelīte”, kurā dzied tā dalībnieku bērni. Tā būs arī šoreiz.

“Atzeles” Ziemassvētku koncerta nosaukumam “Mirdzums – tā ir meklēšana” izvēlēts citāts no koncerta tituldziesmas “Vēsts”, kuras autori ir komponists Jānis Lūsēns un dzejnieks Normunds Beļskis. Kā teic kora diriģente Ina Perevertailo, lai Ziemassvētku koncerts iegūtu papildu emocijas un precīzāk atspoguļotu tā nosaukumu, svarīgi zināt, kādas asociācijas dziedātājos rada vārds “mirdzums” un darbības vārds “mirdzēt”. Tās var būt dažādas
– sajūta, glezna, mēness, mašīnas diski, sniegs, dvēsele, smiekli… Arī klausītājiem koncertā noteikti raisīsies savas pārdomas, kas turpinās un papildinās šo asociāciju virkni.

Pēc Ziemassvētku koncerta turpināsies repertuāra apguve, gatavojoties 2023. gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem un reģiona koru skatei pavasarī Alūksnē. J. Baltiņš ir gandarīts, ka šajā sezonā “Atzeles” sastāvs papildinājies ar jauniem dziedātājiem. Labs atspēriena punkts pēc koronavīrusa izraisītās pandēmijas un piespiedu pauzes šoruden bijis kolektīva brauciens uz Somiju no 10. līdz 13. novembrim, kas bija jau trešais sadarbības projekts ar novadnieka Ilmāra Millera vadīto Somijas latviešu diasporas kori “Ziemeļmeita”. Tā laikā izskanēja divi koncerti Somijas dienvidrietumu reģiona pilsētā Loimā un valsts galvaspilsētā Helsinkos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.