Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Atnāc, atbrauc, atlido, lai satiktos Apes pilsētas svētkos

Foto: no arhīva

Apes pilsētas svētkos no 20. līdz  22. augustam aicina satikties, lai baudītu Apes nesteidzīgo mieru, klusumu, darbīgo cilvēku veikumu!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

20.augustā, piektdien, Apes Svētā Mateja ev. lut. baznīcā, pirms Apes pilsētas svētku notikumiem, pabūsim klusumā, domās par mūsu pilsētu un cilvēkiem.

Vakarā, mazpilsētas rosīgajā centrā, satiksimies mūzikā ar Maestro Raimonda Paula dziesmām, kur muzicēs Apes tautas nama amatiermākslas kolektīvi – jauktais koris, vokālie ansambļi, deju kolektīvi, solisti, pavadošā grupa,  īpašais viesis Zigfrīds Muktupāvels. Savukārt naksnīgo mūziku baudīsim ar Santu Sāri, Ģirtu Ripu un Mārci Kalniņu.

21.augustā, sestdien, svētkus “ierūcināsim” ar velo, moto un auto parādi. Aicinām ģimenes un ikvienu interesentu piedalīties kopīgā braucienā pa pilsētas ielām ar savu dzelzs rumaku, šperriņu, velosipēdu, jo mums patiešām ir ko rādīt! Šoreiz būsim vēl jaudīgāki!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apes centrā Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš sveiks pilsētiņas iedzīvotājus un viesus svētkos un godinās Apes, Gaujienas, Trapenes un Virešu jaundzimušos novadniekus.

Arī šajā gadā tiek domāts par saistošām aktivitātēm visām paaudzēm, ko paspilgtinās muzikālais noformējums ar dj Lustix. Jau no plkst. 8.30 tiksimies mājražotāju un amatnieku tirdziņā Ganību ielā, lai mierīgā gaisotnē andelētos visas dienas garumā. Volejbola laukumos norisināsies svētku volejbola spēles, Apes bērnu rotaļu laukumā un tautas nama stāvlaukumā baudīsim sajūtu taku ar sportiskām aktivitātēm ģimenēm un bērniem, kā arī, sacentīsimies par Latvijas spēcīgāko mazo pilsētu. Elīnas Zālītes memoriālajā mājā ģimenes ar bērniem aicināti iepazīt 12 putnu stāstus, savukārt pārējie interesenti laipni lūgti izzināt Dižgaru ceļu. Iepazīsim Apes ielu stāstus, dodoties nesteidzīgā pastaigā pa vēsturisko Pasta ielu un noslēpumaino Parka ielu. Bet raitākā izbraucienā ar bānīti nokļūsim Mājas kafejnīcās. Visu dienu būs iespēja apmeklēt un baudīt trīs vietējās Mājas kafejnīcas, ar īpašiem, tikai robežpilsētai raksturīgiem ēdieniem. Savukārt erudīti tiksies spēlē “Prāta laboratorija”.

Pēcpusdienā un vakarā ikvienu svētku ciemiņu uz Pasta ielas un Skolas ielas pārsteigs izgaismotas ēkas un noskaņu mūzikas performances ar Arni Grapu, Jolantu Gulbi-Pašvekiču un Kristianu Kristapu Vanadziņu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vakarā pilsētas centru piepildīs nebijis muzikāls pikniks ar grupu “Apvedceļš” un zemenēm.

22.augustā, svētdien, dosimies apciemot tuviniekus mūsu kapsētās, kā ierasts plkst. 12.00 Meža kapos, plkst. 14.00 Apes pilsētas kapos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.