Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnes muzejā – rotu izstāde

Alūksnes muzejs atkal vēris durvis apmeklētājiem un no šīs nedēļas līdz 31. augustam piedāvā rotu mākslinieka Aiga Audera (1960- 2019) jubilejas piemiņas izstādi “Daba un rotas”.
“Līdzīgi kā jūgendstila periodā, arī mūsdienās ir mākslinieki, kuri rotaslietās vēlas satvert dabas daudzveidīgo skaistumu. Aigis Auders radošu iedvesmu guvis gan ierastās, gan neparastās dabas formās un faktūrās. Par mākslinieka rotām tapuši dažādās kompozīcijās savienoti dabas elementi – smalku sakņu vijumi, jūras nogludināti priekšmeti, meža veltes un dabas veidojumi, ko akcentē Latvijas dārgakmens – dzintars,” stāsta Alūksnes muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Astrīda Gaile.
Viņa uzsver – lai dabas materiāls atmirdzētu sudrabā, dabas filigrānās formas veikušas garu pārtapšanas procesu meistara darbnīcā. Savdabīgās dabas formas un faktūras mākslinieks pārradījis, izmantojot paša izstrādāto vakuumliešanas tehniku. Tām jaunu dzīvi piešķīrusi kompozīcija un akcenti – nelieli ametisti, perlamutrs, cirkoni.
Aiga Audera profesionālo kvalifikāciju sekmējusi izglītošanās profesora Jura Gagaiņa vadītajā Metāldizaina nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī pirms tam apgūtā ķīmiķa specialitāte Latvijas Universitātē un mākslas amatniecības pieredze, darbojoties Tautas studijā “Kalvis”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.