Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnes bānīša stacija piedalās akcijā “Neviens vairs”

Valstī izsludinātā ārkārtējā situācija burtiski ir ietekmējusi Latvijas muzeju darbību, kad apmeklētāju skaits muzejos ar katru dienu ievērojami samazinās. Lai informētu sabiedrību par muzejos notiekošo situāciju, muzeju darbinieki ir iesaistījušies kopīgā akcijā “Neviens vairs”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šo izaicinājumu aizsāka Šmakovkas muzeja darbinieki, kuri savos sociālajos tīklos publicēja bildes ar plakātiem “Neviens vairs neprasa, cik maksā bezmaksas bukleti”, “Neviens vairs nejautā, vai es protu runāt latgaliski” un daudzām citām frāzēm, kuras parasti apmeklētāji Šmakovkas muzeja apmeklējuma laikā uzdod muzeja darbiniekiem. Akcijas aizsācēji izaicināja arī citus Latvijas muzeju darbiniekus pievienoties vienotā akcijā, kā rezultātā sociālajos tīklos tika iegūta ļoti liela atsaucība publicējot plakātus kopā ar tēmturi #NeviensVairs.

Iedvesmojoties no Šmakovkas muzeja, vēlamies turpināt viņu iesākto izaicinājumu “Neviens vairs”, jo…Arī mēs ilgojamies pēc autobusiem mūsu stāvlaukumā, čalojošajām skolēnu grupām, ārzemju tūristiem, kā arī dienām, kad Alūksnes Bānīša stacija uzņēmām vairāk kā 100 apmeklētājus!

Vēlamies atgādināt, ka joprojām gaidām Tevi no 10:00 līdz 17:00 otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai stāstītu, rādītu un iespējams pat iedvesmotu, tā vēsta Alūksnes Bānīša stacijas muzejs Facebook.com platformā.

Pašlaik akcijā piedalās Kuldīgas novada muzejs, Jāņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs, Rīgas Kino muzejs, Alūksnes Bānīša muzejs un arī Ķekavas novadpētniecības muzejs. Darbinieki muzeju sociālajos tīklos ir ievietojuši bildes ar plakātiem, kuros min “Neviens vairs neredz manu smaidu”, “Neviens vairs nepiesaka ekskursijas”, “Neviens vairs nepērk grupu biļetes”, “Neviens vairs negrib nofotografēt skatu pa logu”, “Neviens vairs nespēlē klavieres”, “Neviens vairs neaiztiek ar rokām eksponātus”.

Muzeju darbinieki min, ka šajā ārkārtas situācijas laikā viņiem pietrūkst apmeklētāju čalas, intriģējošie jautājumi, ekskursiju un muzejpedagoģisko programmu vadīšanas. Šis mēnesis visiem Latvijas muzeju darbiniekiem ir izaicinošs, tādēļ, lai rastu kopības sajūtu, ir apvienojušies vienotā akcijā “Neviens vairs”, lai jau pavisam drīz kopīgi teiktu “Atkal jau”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Foto: no Alūksnes Bānīša stacijas Facebook.com konta

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.