Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina uz 70 gadu jubilejas koncertu

Klāt Lieldienu laiks, un Alūksnes pūtēju orķestris šī gada Lieldienu šūpolēs jau šūpo 70 gadu ritumu. Lieldienu sestdienā, 8. aprīlī Alūksnes Kultūras centrā pulksten 17.00 mūzikas draugi, atbalstītāji, bijušie orķestra dalībnieki aicināti uz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra 70 gadu jubilejas koncertu “Mirkļi pāri laikam.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mirkļi senākās un ne tik senās fotogrāfijās, atmiņu stāstos, mūzikā un dejā. Mirkļi koncerta vadītāju redzējumā un dalībnieku atmiņās… To visu 8. aprīļa vakarā būs iespēja izbaudīt orķestra jubilejas vakarā.

Jubilejas gads aizrit spraigā darbā

Orķestra defilē vadītāja Ilze Līviņa atklāj, ka koncertā izskanēs latviešu tautas dziesmu apdares, pasaulslavenu komponistu darbi un Raimonda Paula mūzika. Tajā varēs dzirdēt vairākus solo skaņdarbus kopā ar orķestri klarnetes, saksofona, trompetes, eifonija un trombona izpildījumā. Tā muzikālo skanējumu papildinās defilē meiteņu uzstāšanās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savu 70 gadu jubileju kolektīvs sagaida kopā ar māksliniecisko vadītāju un diriģentu Sandoru Līviņu, kurš to vada no 1986. gada, kad savu lolojumu, dibināto skolas orķestri tālākai muzikālajai virzībai nodeva Rihards Ādamsons.

Jau no pašiem pirmsākumiem kolektīvs bijis ikgadēju konkursu, mūzikas festivālu, Dziesmu un deju svētku dalībnieks. Ir viens no pieciem skolēnu pūtēju orķestriem Latvijā, kas muzicē un startē augstākajā “A” grupā. Orķestra jubilejas gads aizrit spraigā darbā, gatavojoties XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. 1. aprīlī kolektīvs piedalījās koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skatē, kas norisinājās Valmieras Kultūras centrā, un II grupā ieguva I vietu un 45,1 punktu.

Gatavo vairākas programmas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Esam lepni, jo šogad atkal orķestris gatavo vairākas programmas. Ar dziesmu svētku koncertprogrammām piedalīsimies gan pūtēju orķestru atsevišķajā koncertā, gan Mežaparkā. Orķestra 70 gadu jubilejas koncertā “Mirkļi pāri laikam” gatavojam īpašu programmu un dziesmu svētku skaņdarbi netiks atskaņoti. Defilē programmu šogad 4. maijā demonstrēsim kopā ar armijas orķestriem Alūksnē. Daudzi orķestri gatavojas tikai vienam koncertam un Mežaparkā nepiedalīsies, jo tā ir papildu slodze,” stāsta I. Līviņa.

Savas darbības laikā kolektīvs muzicējis un kuplinājis dažādas pasākumu programmas Alūksnē, Latvijā un aiz tās robežām –Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Polijā, Slovākijā un Francijā. Tas Latvijas kultūrvēsturiskajā mantojumā ir īpašs stāsts, jo orķestris, kas kopš tā dibināšanas nav pārtraucis savu darbību, saglabājis un nemitīgi spodrinājis uzstādītos mērķus, sasniedzis labus rezultātus, nesis Alūksnes un Latvijas vārdu pasaulē.

Lai 8. aprīlī skanīga dažādu paaudžu tikšanās, sirsnīga kopābūšana un “Mirkļi pāri laikam”!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.