Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina izzināt stāstus par Alūksni un alūksniešiem

Arī šajā gadā Alūksnes muzejs savā mājas lapā www.aluksnespils.lv un sociālo tīklu vietnē “Facebook” https://www.facebook.com/aluksne.museum, piedāvā katru mēnesi ielūkoties četrās rubrikās: “Mēneša krājuma priekšmets”, “Novadnieki iedvesmo”, “Alūksnes mozaīka” un “Alūksnes ēku stāsti 2”, ko publicē katras nedēļas piektdienā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atgādina par teritorijas un kopienas vēsturi

“Mēneša pirmajā nedēļā interesentiem ir iespēja izzināt stāstus par Alūksnes muzeja krājuma priekšmetiem. Alūksnes muzeja krājumā šobrīd glabājas ap 55 000 dažādu priekšmetu, kas atgādina par apkārtējās teritorijas un vietējās kopienas vēsturi. Daļa no rubrikā atspoguļotajiem stāstiem ir par priekšmetiem, kuri ir apskatāmi kādā no muzeja ekspozīcijām,” stāsta Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Linda Apšusala.

Mēneša otrajā nedēļā tiek piedāvāta jauna rubrika “Novadnieki iedvesmo”. Rubrikā var izzināt dažādu profesiju novadnieku dzīvesstāstus, kuri ar saviem darbiem un sasniegumiem iedvesmo arī mūsdienās. Šajā rubrikā jau publicēti stāsti par literātu, pedagogu, politiķi Gotfrīdu Mīlbergu, kurš pazīstams arī ar pseidonīmu Skuju Frīdis, un dzejnieci Lūciju Sāgamežu – Nāgeli.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Turpina stāstīt par Alūksnes ēkām

Savukārt mēneša trešajā nedēļā muzeja darbinieki piedāvā ielūkoties Alūksnes vēstures lappusēs rubrikā “Alūksnes mozaīka”. Tajā var izzināt dažādu uzņēmumu un organizāciju darbību, daudzveidīgās kultūras norises, kā arī sadzīves notikumus pilsētā. Jau rakstīts par Alūksnes tirgu, Lielo ugunsgrēku, Alūksnes maizniekiem, Alūksnes rūpkombināta ražotajām piena konfektēm “Gotiņa” un citiem notikumiem.

“Mēneša pēdējā nedēļā piedāvājam jaunu rubriku “Alūksnes ēku stāsti 2”, kurā turpinām Alūksnes ēku stāstus. 2020. gadā Alūksnes muzejs izdeva grāmatu “Alūksnes ēku stāsti”, kas izpelnījās lielu interesi un atsaucību no vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Grāmatā publicēti ap 120 ēku stāsti, kas ir nozīmīgas liecības par dažādu laiku, varu un cilvēku mantojumu mūsu pilsētā, bet Alūksnē ir vēl daudz ēku, kas noteikti “vēlas” izstāstīt savu stāstu,” saka L. Apšusala.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tāpēc viņa aicina alūksniešus dalīties ar savu māju stāstiem un fotogrāfijām, lai turpinātu izzināt, kā veidojusies, augusi un pilnveidojusies mūsu pilsēta.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.