Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

3. jūnijā ar diviem koncertiem Alūksnē ieskandinās Dziesmu un Deju svētkus

Jau pavisam drīz Rīga dimdēs, jo dziedātāji, dejotāji un mūziķi pulcēsies uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. No Alūksnes novada uz Rīgu dosies 460 svētku dalībnieki. Savukārt jau sestdien, 3. jūnijā, Alūksnē, piedaloties vairāk kā 600 dalībniekiem, divos koncertos tiks ieskandināti gaidāmie svētki, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

– Koncertus esam veidojuši tā, lai Dziesmu un Deju svētku dalībnieki iepriecinātu ne tikai skatītājus, bet arī cits citu, lai pirmssvētku laikā būtu kopā un visiem būtu iespēja redzēt svētku repertuāru. Abi koncerti ir apmeklējami bez maksas, – saka Alūksnes novada Kultūras centra direktora vietniece kultūras darba vadībā Sanita Eglīte.

Koru un ansambļu mūzikas koncertā “Kopā just”, kas pulksten 16.00 notiks Alūksnes Kultūras centrā, četriem novada koriem – Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem – pievienosies novada bērnu un jauniešu vokālie ansambļi, apvienotais Alūksnes pilsētas sākumskolas un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas koris un apvienotais koklētāju ansamblis. Kori izdziedās svētku repertuāru, bet ansambļi izpildīs brīvas izvēles skaņdarbus. Koncerta režisore Daiga Bētere. Dienas mēģinājumu grafiks šo koncertu ļaus baudīt arī novada deju kolektīvu dejotājiem.

Pēc koncerta, pulksten 18.00, kolektīvi dosies svinīgā gājienā uz Pilssalas estrādi. Lai gan svētku gājienā Rīgā vilcieniņam “Severīns” tomēr nebūs iespējams prezentēt Alūksnes novadu, 3. jūnija gājienā Alūksnē “Severīns” piedalīsies un uz Pilssalas estrādi aizvizinās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestri. Gājiens no Alūksnes Kultūras centra virzīsies pa Brūža ielu, Pils ielu, Ojāra Vācieša ielu, Pilssalas ielu uz estrādi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pulksten 18.30 Pilssalas estrādē svētki turpināsies ar deju un mūzikas koncertu “Kopā būt”. Tajā piedalīsies 12 Alūksnes novada deju kolektīvi un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris. Līdz ar pieaugušo kolektīviem, kuri izpildīs deju svētku repertuāru, koncertā piedalīsies arī vairāk kā 200 bērni, kuri dejos brīvas izvēles dejas. Arī pūtēju orķestris izpildīs skaņdarbus no Dziesmu un Deju svētku repertuāra un iepriecinās skatītājus ar defilē. Koncerta režisore Sanita Eglīte.

Pēc koncerta Pilssalas estrādē pirmā vasaras zaļumballe ar grupu “Putukvass”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.