Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

25. martā – aicina iedegt svecīti logā un vērot tiešsaistes koncertus

Alūksnieši, pieminot komunistiskā genocīda upurus 2014. gada 25. martā/ foto: no arhīva

25.martā Rīgā, pieminot komunistiskā genocīda upurus, ikviens aicināts vērot tiešsaistes koncertus no Rīgas Doma un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde”, “Alūksniešiem.lv” noskaidroja aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad, pieminot šo skarbo Latvijas vēstures lappusi, pašvaldība ikvienu aicina iedegt logā svecīti, pārlapot atmiņu albumus un vērot tiešsaistes koncertus tīmeklī. 

Ceturtdienas, 25.marta, vakarā pulksten 19.00 no Rīgas Doma tiks raidīts Orķestra “Rīga” koncerts “Un miers virs zemes…”.

Programma veidota kā lūgšana par represijās cietušajiem, pieminot notikumus, kas skar ne tikai traģiskās lappuses Latvijas vēsturē, bet arī citu tautu piedzīvotās ciešanas un sāpes. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncerta muzikāli emocionālo vēstījumu ar stāstiem bagātinās vēsturniece Lelde Neimane – Latvijas Okupācijas muzeja audioviozuālo materiālu krājuma vadošā speciāliste. Tajā izskanēs Imanta Zemzara, Jana van der Rosta, Džeima Bārna, Džona Mekī un Sergeja Rahmaņinova instrumentālie skaņdarbi. Pie diriģenta pults būs Valdis Butāns, koncertu režisēs Kārlis Anitens. 

Koncerta ieraksts orķestra “Facebook” un “YouTube” vietnēs būs pieejams neierobežotu laiku.

Savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā ģilde” iedzīvotājiem sarūpējis piemiņas tiešraides koncertu, kurā uzstāsies koklētāja Laima Jansone un dziedātāja Anta Eņģele. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncertā mākslinieces akcentēs dzimtenes mīlestību, radot īpašu, emocionāli uzlādējošu un patriotisku atmosfēru. Laima Jansone atskaņos vairākus instrumentālos solo skaņdarbus uz dažādām koklēm – gan savas oriģinālkompozīcijas, kurās tradicionālās kokles skaņas apvienotas ar mūsdienīgām improvizācijām, gan latviešu tradicionālās mūzikas skaņdarbus. 

Duetā ar Antu Eņģeli tiks izpildītas latviešu tautas dziesmas, Imanta Kalniņa, kā arī citu komponistu dziesmas. 

Koncertu tiešraidi plkst.19 varēs vērot gan kultūras centra “Mazā ģilde” mājas lapā, gan centra “Facebook” un “YouTube” kanālos.

Tiešsaistes koncerti visiem pieejami bez maksas. 

25.marts Latvijā ir sēru diena, kad tiek pieminēti 1949.gada deportācijas un komunistiskā genocīda upuri, kad uz Sibīriju tika izvesti vairāk nekā 44 000 Latvijas iedzīvotāju.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.